Dünya

Moskova saldırısı zanlısına sorgu sırasında cinsel organından elektrik verildi

25 Mart 2024 13:24

T24 Dış Haberler

Rusya'daki terör saldırısının ardındaki zanlılardan birinin sorgusu sırasında, cinsel organından elektrik akımı verildiği anlar görüntülendi. 

Kremlin'e yakın Telegram kanalları, Şemsiddin Feriduni'ye cinsel organından elektrik akımı verildiği görüntüleri servis etti. 

Güvenlik güçlerinin elektrik şokuyla işkence yapmak için kullandığı TA-57 askeri iletişim cihazına ait bir telin, şahsın mahrem bölgelerine bağlı olduğu görüldü. 

Fariduni, Cuma akşamı Moskova'nın Krasnogorsk kentindeki Crocus Belediye Binası'nda üçü çocuk 137 kişinin öldüğü, en az 180 kişinin de yaralandığı katliamı gerçekleştirdiği şüphesiyle gözaltına alınmıştı. Tamamı Tacikistan vatandaşı olan dört kişi, IŞİD'in üstlendiği Rusya'da son yılların en ölümcül saldırısıyla ilgili olarak Moskova'daki bir mahkemeye çıkarıldı. 

Vladimir Putin'in güvenlik güçleri, sanıklar yakalandığından beri onlara yapılan işkencelerin görüntülerini sızdırıyor. 

Mahkemeye çıkarılan sanıklardan biri kulağı kesilmiş halde, bir diğeri ise tekerlekli sandalye ve hastane önlüğüyle görüldü. Duruşmalara muhabirlerinin katıldığı bağımsız haber kuruluşu Mediazona'nın haberine göre, sanıklardan biri yoğun bakımdan çıkarılarak hastaneye getirildi. 

Sanıklardan üçü, mahkemede suçlamaları kabul etti ve ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya.