Medya

Mete Belovacıklı Milliyet Genel Yayın Yönetmenliği'nden ayrıldı, yerine Özay Şendir getirildi

12 Temmuz 2023 19:58

T24 Haber Merkezi

Mete Belovacıklı Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'nden ayrıldı. Belovacıklı'nın yerine Milliyet Genel Yayın Yönetmenliği'ne gazetenin yazarlarından Özay Şendir getirildi.

Görev değişikliği Milliyet çalışanlarına gönderilen e-mail ile duyuruldu. T24'ün aldığı bilgiye göre, çalışanlara gönderilen bilgi mesajında, Mete Belovacıklı'nın "kendi isteğiyle Genel Yayın Yönetmenliği görevini bıraktığı" belirtildi.

Mete Belovacıklı'nın yarın (13 Temmuz Perşembe) görevini Özay Şendir'e devredeceği bildirildi.

Belovacıklı Haziran 2016'da, Fikret Bila'nın ayrılması üzerine Milliyet Genel Yönetmenliği'ne getirilmişti. Belovacıklı'nın fiilen getirildiği yayın yönetmenliği statüsünün, Demirören Medya Grubu bünyesindeki Milliyet'in künyesine uzun süre yansıtılmaması tartışmalara neden olmuştu.

Milliyet çalışanlarına gönderilen mesaj şöyle:

Milliyet çalışanlarına gönderilen mesaj şöyle:

"18.07.2016 tarihinden bu yana Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdüren, Medya Grubumuzun değerli yöneticisi Sayın Mete Belovacıklı, kendi isteği ile görevinden ayrılmış olup Yönetim Kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda; Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine, Grubumuzun ve Milliyet Gazetesi’nin değerli bir mensubu olan Sayın İbrahim Özay Şendir atanmıştır."