Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Tekin’in müfredat değişiminde “referans değer” açıklamasına eğitimcilerden tepki: Laiklikten uzaklaşılıyor!

"Eğitimi daha ideolojik bir hale getirerek laik ve demokratik eğitimden uzaklaşma çabası görülüyor"

21 Kasım 2023 08:12

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin önceki gün yaptığı konuşmada müfredat çalışmalarına atıf yaparak “Bizim kültürümüze ait referans değerlerimizin programların içerisine yedirilmesini arzu ediyoruz. Bu çaba doğrultusunda müfredatlarımızı revize edeceğiz” dedi. Eğitimciler, “Laiklikten uzaklaşılıyor!” uyarısı yaptı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Eğitim-Sen Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Sinan Muşlu, Tekin’in “kültür” çıkışının dini bir anlam taşıdığını belirtti. Tekin’in doğrudan dini değerleri referans aldığını belirten Muşlu, “Bu değerleri bütün derslere sarmal olarak yerleştirmeyi hedeflediklerini itiraf etmektedir. Adeta tüm okullar imam hatibe çevrilmiş durumda” diye konuştu.

Eğitimci Maksut Balmuk da, “Bütün derslere dini temaları ve kazanımları yerleştirecekler gibi gözüküyor. Temel olarak azınlık bir ideolojik grubun eğitimde dayatması var. Eğitimi daha ideolojik bir hale getirerek laik ve demokratik eğitimden uzaklaşma çabası görülüyor” değerlendirmesini yaptı.