Gündem

MHP Genel Başkan Yardımcısı'ndan flaş 'Erdoğan' açıklaması: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği

19 Mart 2024 11:20

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 31 Mart yerel seçimleri için "Son seçimim" diyen Recep Tayyip Erdoğan'a "Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın" diye seslenmesi, Erdoğan'ın bir dönem daha Cumhurbaşkanı olarak görev yapmasını sağlayacak formülleri gündeme getirdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir kez daha aday olması gerekir. Bunun yolu bellidir. TBMM ya erken seçim kararı alacak ya da anayasa değişikliği yapacaktır" dedi.

"Güçlü bir lidere ihtiyaç var"

İktidara yakınlığıyla bilinen Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan'ın TV100'de yayınlanan Taksim Meydanı programında aktardığına göre Yalçın şu ifadeleri kullandı:

"Biz memleketin huzurunu düşünmeliyiz. Bölgemiz zorlu bir bölge. Savaşların yaşandığı bir bölgedeyiz. Güçlü bir lidere ve güçlü bir devlet başkanına ihtiyaç var. Çözüm yeri TBMM'dir. Meclis'in üzerinde hiçbir güç yoktur. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir kez daha aday olması gerekir. Bunun yolu bellidir. TBMM ya erken seçim kararı alacak ya da anayasa değişikliği yapacaktır. Bu konu TBMM'de çözülür. Meclis'in en doğal hakkıdır yasama faaliyetinde bulunmak. TBMM bu sorunu çözecektir. Sayın Erdoğan bir kez daha aday olmalıdır. Sayın Genel Başkanımızın açıklamasının özü de budur."