Gündem

MHP'den pasaport polislerinin yeni kıyafetine tepki: İlkokul çocuklarının yakalığı gibi garip bir şey

MHP'den İçişleri Bakanı Soylu'ya, "Neden Turkey yazıyor?" tepkisi geldi

03 Aralık 2019 09:01

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, kişisel sosyal medya hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, pasaport polislerinin kıyafetlerinde yapılan değişikliğe tepki gösterdi. Vahapoğlu, "Bir zamanlar ilkokul çocuklarının önlüklerinin üzerine taktığı yakalık gibi garip bir şeyi polisin üniformasına kim yakıştırmış merak ediyorum" diye yazdı.

Pasaport polislerinin yeni üniforması turkuaz renkli ve Turkey yazılı yelekten oluşuyor. Vahaoğlu kıyafet değişiklik için, “Pasaport işlemi yapan polisin kıyafeti değişmiş. O mavi yakalıklar polisimizin üniformasını basitleştirmiş. Bir zamanlar ilkokul çocuklarının önlüklerinin üzerine taktığı yakalık gibi garip bir şeyi polisin üniformasına kim yakıştırmış merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

"Neden Turkey yazıyor?"

Sosyal medya hesabından Soylu’ya seslenen Vahapoğlu, “Başka bir sorun da pasaport polisinin göğsünde yazan ‘Turkey’ kelimesi. O memur pasaport kontrolünü Türkiye’ye giriş noktasında yapmıyor mu? Öyleyse neden Türkçe yazmıyoruz? Neden ikinci anlamı bulunan Turkey kelimesinin yerine ‘Türkiye’yi kullanmıyoruz” dedi.