Gündem

Metropoll kurucusu Özer Sencar'dan Tuncay Özkan'ın sözlerine sert yanıt: Böyle bir veriyi getirene kocaman bir s..... çeker

22 Eylül 2023 06:20

Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, seçimler öncesi Tuncay Özkan'ın, "Erdoğan'ın oyu yüzde 26" dediği canlı yayın videosunu paylaşıp, "Buna inanmak için aptal olmak yetmez, ayrıca uzun süreli aptallık eğitimi almış olmak gerekir. Önceki seçim sonuçlarını kısmen bilen bir sade vatandaş bile böyle bir veriye getirene kocaman bir s….. çeker" dedi.

14 Mayıs seçimleri öncesinde Karar TV'de katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranının yüzde 26'ya düştüğünü iddia eden Özkan, "Bir firmanın yaptırdığı gizli anket bana geldi. Erdoğan, yüzde 26 gözüküyordu" demişti.

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in son çıkışının ardından CHP'de anket tartışmaları sürerken, gazeteci Deniz Yurdakul da Özkan'ın ilgili videosuna şu notla paylaştı:

"Tuncay Özkan'ın Erdoğan'ın oyu yüzde 26 gözüküyor dediği bu konuşma 24 Ocak'ta yapılmış oysa Onursal Adıgüzel, 'Ocak ayında genel merkeze gelen anketlerde Erdoğan'ın oylarının Kılıçdaroğlu'nun önünde olduğunu görüyorduk' dedi. Çok yazık çok, hayatımızla oynadınız."

Yurdakul'un paylaşımını alıntılayan Metropoll Araştırma'nın kurucusu Sencar, "Buna inanmak için aptal olmak yetmez, ayrıca uzun süreli aptallık eğitimi almış olmak gerekir. Önceki seçim sonuçlarını kısmen bilen bir sade vatandaş bile böyle bir veriye getirene kocaman bir s….. çeker" ifadelerini kullandı.