Kültür-Sanat

Metin Milli hayatını kaybetti

17 Haziran 2023 09:51

1980'li yıllara damgasını vuran sanatçı ve iş insanı Metin Milli, 80 yaşında Ankara'da yaşamını yitirdi.

"Seviyorum İşte", "Şarkılara Sordum" gibi şarkılara getirdiği yorumla hatırlanan Türk sanat müziği sanatçısı ve iş insanı Metin Milli, dün akşam Ankara'da vefat etti.

Milli, yarın öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Metin Milli kimdir

Metin Milli, yaptığı müziği, "çok sesli hafif Türk sanat müziği" olarak adlandırıyordu. Milli, TRT destekli bu yeni türün 1990'lı yılların başlarına kadar Türkiye'de belli başlı öncüleri arasında yer aldı.

"Çiçekler Yasta" adlı parçasının yer aldığı "Merhaba" adlı albümü ile Milli, 1983 yılının konuşulan isimleri arasında yer aldı. Müziği pek çok meslektaşının aksine para kazanmak için değil zevk için yaptığını ifade eden Milli, ticaretten kazandığını müziğe aktardı.

Aranjör olarak kendisine uzun yıllar hizmet eden Metin Alkanlı ile birlikte Çiçekler Yasta, Şarkılara Sordum, Pişmanlık, Seviyorum İşte, Vurgun gibi birçok esere yorumu ile imza atan sanatçı, 1982-1996 yılları arasında sırasıyla Kekeva, Yankı, Fono, Yavuz, Sembol, Sarp, Foneks Plak şirketleri hesabına toplam 10 adet albüm doldurdu.