Gündem

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten "kar ne zaman yağacak" sorusunu yanıtladı

04 Ekim 2023 12:27

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, harita paylaşarak kar yağışının başlayacağı tarihi açıkladı. Trakya ve Ankara dahil iç bölgelerin yağış alacağını söyleyen Ökten; en fazla kar yağışının görüleceği yerlere dikkat çekti.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten kar müjdesi verdi. Trakya ve Ankara da dahil iç bölgelerde etkili kar yağışının başlayacağını duyuran Ökten, 50 farklı senaryonun ortalamasının sonucunu açıkladı.

Sosyal medya hesabından harita da içeren bir paylaşım yapan Kerem Ökten, ortaya çıkan senaryolara göre en fazla yağışın Doğu Anadolu bölgesinde olacağını duyurdu.

Kerem Ökten paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Kar haritası. 18 Kasım'a kadar Trakya ve Ankara dahil iç bölgeler kar yağışı alacak. 50 senaryonun ortalaması bunu veriyor. Elbette Doğu Anadolu daha fazla..."

Soğuk hava dalgasının da etkili olacağını duyuran Kerem Ökten özellikle kuzey kesimlerde soğukların etkili olacağını duyurdu. Ökten, "Kuzey kesimlerde sezonun ilk 0 izotermi yakın. 1.500 metre üstümüzden 0 derece geçecek. 9-10 Ekim tarihleri soğuk havalar etkili olacak" ifadelerini kullandı.