Gündem

Meteoroloji'den 3 il için turuncu kodlu, 17 il için sarı kodlu uyarı

03 Ekim 2023 06:19

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 20 ilde yaşayan vatandaşları uyarıda bulunarak, olumsuzluklara karşı tedbirli olmalarını istedi. 

Meteoroloji; Adana, Diyarbakır, Hatay, Muş, Siirt, Van, Şırnak, Ağrı, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Mardin, Ordu, Samsun, Trabzon, Batman ve Osmaniye için sarı kodlu sağanak uyarısı yaptı. Ayrıca Artvin, Giresun ve Rize için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Yapılan açıklamada, söz konusu şehirlerde yaşayan vatandaşlardan sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan açıklamaya göre Orta ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz bölgesindeki Hatay, Osmaniye ve Adana illerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

3 il için turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, ilk saatlerden itibaren Samsun'un doğusu, Ordu, ve Trabzon'da kuvvetli yağış beklendiği açıklandı. Ayrıca, turuncu uyarının yapıldığı Giresun'un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında yerel çok kuvvetli ve şiddetli yağış olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Öte yandan Adana, Diyarbakır, Hatay, Muş, Siirt, Van, Şırnak, Ağrı, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Mardin, Batman ve Osmaniye için sarı kodlu sağanak uyarısı yapıldı.

MGM'den yapılan açıklamada, bölge sakinlerinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.