Dünya

Metallica'nın korku hayranı gitaristi, "tüyler ürpertici" yeni bir proje başlattı

13 Eylül 2022 10:28

Korku hayranı olduğu bilinen thrash metal grubu Metallica'nın gitaristi Kirk Hammett, günlük yazılarından oluşan "tüyler ürpertici" bir kısa hikayeye müzik yaptığı yeni bir proje başlattı.

Proje, birbiriyle bağlantılı bölümler içeren müzik parçalarından oluşan kısa bir korku hikayesi.

59 yaşındaki Hammett, 11 Eylül tarihinde TikTok platformu üzerinden bir gitarın gölgesinin göründüğü ufak bir video kesiti yayınladı. Bunun yanı sıra ‘Kirk Hammett Horrors’ adlı Reddit sayfasında da videoyu paylaşan Hammett, hikayesine ‘bulduğum bu gitardan kurtulmak zorundayım’ adını verdi.

Orijinal adıyla 'I Have to Get Rid of This Guitar' olan hikayenin ‘Crossroad Magic Blues’ adlı ilk bölümün tanıtımı, son zamanlarda kayıp kardeşi William Forte tarafından bırakılan günlük ve kasetler bulduğunu söyleyen Abigail Forte adındaki karakterin mesajıyla başlıyor.

Korku tutkunu olan Hammett’in 2012 yılında ilk kitabı olan korku hatıralarından oluşan koleksiyonunu içeren ve Metallica’da sergilediği performansın bu durumla olan örtüşmesinden bahsedilen sohbetlerden oluşan ‘Too Much Horror Business’ yayınlanmıştı.

Bu yılın başlarında gerçekleşen 'Midsummer Scream' adlı korku toplantısında yer alan Hammett, 2014 ve 2015 yıllarında Kaliforniya’da gerçekleşen kendine ait ‘Kirk Von Hammett’s Fear FestEvil’ adlı iki korku festivaline ev sahipliği yaptı.

Nisan ayında ise, korku filmlerinden ve 1982 yapımı ABD merkezli bilimkurgu korku filmi olan 'The Thing'   filmi müziklerinin bestecisi Ennio Morricone’den etkilendiğini söylediği ilk solo EP’si olan ‘Portals’ı yayınladı.