Dünya

Meta, Britanya ve AB'de WhatsApp kullanıcıları için asgari yaşı 16'dan 13'e düşürdü; ebeveynler tepkili

Smartphone Free Childhood adlı kampanya grubu bu hamlenin "büyük teknolojinin çocuklarızı korumak için daha fazlasını yapmasına yönelik artan ulusal talep karşısında uçup gittiğini" söyledi

12 Nisan 2024 15:05

T24 Dış Haberler

Meta, Britanya ve Avrupa Birliği'nde WhatsApp kullanıcıları için asgari yaşı 16'dan 13'e düşürdü. Değişiklik şubat ayında duyuruldu ancak dün çarşamba günü yürürlüğe girdi. 

Smartphone Free Childhood adlı kampanya grubu bu hamlenin "büyük teknolojinin çocuklarızı korumak için daha fazlasını yapmasına yönelik artan ulusal talep karşısında uçup gittiğini" söyledi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Resmi olarak 12 yaşın üzerindeki herkesin platformlarını kullanmasına izin vermek (bugünden önce asgari yaş 16 idi) çocuklar için güvenli olduğu mesajını veriyor. Ancak öğretmenler, ebeveynler ve uzmanlar çok farklı bir hikaye anlatıyor. Toplum olarak, teknoloji devlerinin hissedar kârlarını çocuklarımızı korumanın önüne koymalarından bıktık."

WhatsApp, değişikliğin yaş sınırını çoğu ülkedeki yaş sınırıyla uyumlu hale getirdiğini ve korumaların yürürlükte olduğunu söyledi.

Bu hafta Facebook ve Instagram'ın da sahibi olan Meta, kullanıcıları, özellikle de gençleri "sextortion" ve mahrem görüntü istismarından korumak için tasarlanmış bir dizi güvenlik özelliğini açıkladı.

Instagram'daki doğrudan mesajlarda Çıplaklık Koruması adı verilen ve 18 yaşın altındaki kullanıcılar için varsayılan olarak açık olacak ve çıplaklık içerdiği tespit edilen kullanıcılara gönderilen görüntüleri otomatik olarak bulanıklaştıracak bir filtreyi test etmeye başlayacağını doğruladı.

Kullanıcılar çıplak görüntüler aldıklarında, yanıt verme konusunda baskı hissetmemelerini isteyen bir mesaj ve göndereni engelleme ve sohbeti bildirme seçeneği de görecekler.