Kültür-Sanat

Mersin Valiliği'nden tiyatro oyununa "müstehcenlik ve dini inanç değerlerini aşağılama" iddiasıyla inceleme

03 Ağustos 2023 07:51

Tarsus Belediyesi tarafından organize edilen "Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi" isimli tiyatro oyununa Mersin Valiliği tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Oyunun "milli ve manevi değerler" ile bağdaşmadığı belirtildi. Konuya ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de dahil oldu.

"Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi" adlı tiyatro oyunu, Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte sahnelenmişti.

Tiyatro oyunu ise sosyal medyada bazı hesaplar tarafından paylaşılmış ve "müstehcen" ifadelere sahip olduğu söylenmişti. Bazı yayın organları tarafından ise "skandal" olarak nitelendirilen tiyatro oyununa soruşturma açıldı.

Mersin Valiliği, "müstehcen ve dini değerleri aşağılayan ifadeler" kullanıldığı gerekçesiyle sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, "Tarsus Belediyesince 30 Temmuz'da Yarbay Şemsettin Mahallesi'nde organize edilen ve Cezmi Bastık, Deniz Oral gibi isimlerin de oyuncu kadrosunda yer aldığı tiyatro oyununda, 'müstehcen ve dini değerleri aşağılayan ifadeler' kullanıldığına ve bu oyunun çocuklar tarafından izlendiğine" yer verildi.

Oyunun çocuklar tarafından da izlendiğinin tespit edilmesinin ardından konuya Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün de dahil olduğu açıklandı.

Yapılan açıklamalarda ise şöyle denildi:

"İcra edilen gösterinin suç unsuru teşkil etmesi ve mağdurların çocuk olması sebebiyle 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hükümleri gereğince, aile yapımız, milli ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan, müstehcenlik içeren bir gösteriyi çocukların izlemesine sebebiyet veren, gösteriyi düzenleyen, sergileyen ve ilgisi bulunanların tespit edilerek işlem yapılması talebiyle Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur."