Dünya

Meksika, iki günde 500'den fazla göçmeni yakaladı

17 Temmuz 2023 10:13

T24 Dış Haberler 

Meksika, iki günde ABD'ye gitmeye hazırlanan 500'den fazla göçmen yakaladığını bildirdi.

Meksika'dan ABD'ye gitmeye çalışan göçmenler hakkında son yıllarda birçok trajedi haberi duyulmuştu.

Göç Enstitüsü (INM), cumartesi Meksika'nın doğusundaki Veracruz kasabasında bir traktör römorkunda terk edilmiş 206 kaçak göçmen bulunduğunu açıkladı. 

Kasabanın Belediye Başkanı Roberto Montiel, Facebook hesabından kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere 180'den fazla göçmen bulunduğunu ve göçmenlerin susuzluk belirtileri gösterdiğini dile getirdi.

Pazar erken saatlerde INM tarafından yapılan açıklamada, cuma Veracruz'da gerçekleşen iki ayrı operasyonda, 303 göçmenin yakalandığı bildirildi. 

Yetkililer, ilk operasyonda, otoyolda kenara çekilen traktörün römorkunda 20 refakatsiz çocuk da dahil olmak üzere 107 göçmen buldu.

INM'den yapılan açıklamaya göre, Küba, El Salvador, Guatemala, Honduras ve Nikaragua'dan gelen göçmenlerin kaçak taşınmasında rol aldığı iddia edilen altı kişi tutuklandı. 

Aynı gün Fortin de las Flores kenti yakınlarındaki bir yolda, yanlış park edilmiş bir traktör römorkunda 19'u refakatsiz çocuk olmak üzere 196 göçmen daha bulundu. 

INM, göçmenlerden beşinin Guetamala, diğer beşinin Hindistan asıllı yetişkinler olduğunu bildirirken, diğer göçmenlerin milliyetleri hakkında ayrıntı vermedi.