Gündem

Mehmet Tezkan: Evine ekmek götüremeyen, kirasını ödeyemeyen milyonlar Türkiye Yüzyılı başladığı için mutlu mudur?

14 Ağustos 2023 07:45

HalkTV yazarı Mehmet Tezkan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Türkiye Yüzyılı’nın inşasına başladık. Cumhuriyeti’mizin ikinci asrını milletimizin asrı yapmak için seferber olmuş durumdayız" sözlerine işaret ederek, "Seçimden sonra iktidarın zamdan başka bir şey yaptığını gören bilen duyan var mı? Mazota yüzde 108 oranında zam yaptılar… ÖTV oranlarını, KDV oranlarını artırdılar. İğneden ipliğe bütün mal ve hizmetler zamlandı... Türkiye’nin ikinci yüzyılına daha da fakirleşerek girdiğimiz de doğru. 29 Ekim’e kadar daha da fakirleşeceğiz… Erdoğan inşasına başladık derken neyi kastettiğini anlamadım" dedi. 

Türkiye'nin Avrupa'dan her alanda koptuğunu savunan Tezkan, yazısında, "Ama içeride propaganda dört dörtlük… Soranlara Türkiye Yüzyılı başlattık diyoruz. Gerçi kimse sormuyor ama…

Evine ekmek götüremeyen, traktörüne mazot koyamayan, çocuğunun sağlıklı beslenmesini sağlamayan, kirasını ödeyemeyen, iş bulma umudunu yitiren milyonlar… Türkiye Yüzyılı başladığı için mutlu mudur?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...