Gündem

Mehmet Tezkan: Bizim istediğimiz tam da reklamda anlatıldığı gibi, kadınların gece sokakta özgürce yürüyebilecekleri Türkiye

04 Mayıs 2023 07:02

HalkTV yazarı Mehmet Tezkan, İçişleri Süleyman Soylu'nun bir krem reklamı için "Bir krem diyor ki kız kıza yakın olmak kadar doğal diyor. Tövbe estağfurullah. Türkiye’yi getirmek istedikleri yer burası" sarf ettiği sözleri hatırlatarak, "Soylu bu sözü almış evirmiş, çevirmiş, çarpıtmış diyeceğim ama onu bile yapmamış. ‘Kız kıza yakın olmak kadar doğal’ dedikleri yalanı uydurarak cinsel tercih meselesine getirmiş… Bunu da Kılıçdaroğlu’nun iktidarıyla ilişkilendirmiş… Buna izin vermeyeceğim diye kükrüyor… Kafasından geçen gerçekmiş gibi pazarlıyor… Sayın Soylu, Sayın Bakan… Bizim istediğimiz Türkiye tam da reklamda anlatıldığı Türkiye… Kadınların da gece sokakta özgürce yürüyebilecekleri Türkiye…" diye yazdı.

Kız kıza takılmanın kız kıza dolaşmak, eğlenmek, gezmek olduğunu kaydeden Tezkan, "Bakan Soylu AKP’nin toplantılarına baksın. Kadınlar bir yerde, erkekler öteki yerde. Arada bariyer var. Yani kadınlar kadınlarla, erkekler erkeklerle takılıyor.
Bundan sadece aklı başka türlü çalışan psikoloğa hatta psikiyatriste ihtiyacı başka mana çıkartır. Dilerim yakın gelecekte isteyen kız kıza gezerek, isteyen kızlı erkekli dolaşarak, isteyen mini etekli isteyen tesettürlü isteyen istediği gibi yaşamını sürdürür…" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...