Politika

Mehmet Tezkan: Akşener siyaseti bırakır ama Bahçeli’nin durumuna düşmez

06 Aralık 2023 10:30

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, İyi Parti'nin CHP'nin yerel seçimde iş birliği teklifini reddetmesinin "Saray'a göz kırmak anlamına geldiği" yorumları yapıldığını belirterek,  "Yok o kadar da değil… Bunu söylemek İyi partiye haksızlık olur… Ama dolaylı olarak, istemeden böyle bir görev ifa etmiş olabilirler!.. Seçim sonuçları bu damgayı İyi Parti’ye vurabilir!.." dedi. 

Tezkan, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"İyi Parti’nin Saray’a yakınlaşacağı eşyanın tabiatına aykırı. Neden mi? Çünkü… İyi Parti parlamenter rejimi savunuyor, AKP/MHP/Hüda Par/Yeniden Refah/BBP ittifakı tek adam rejimini ve kuvvetler birliğini…

Bu sebeple İyi Parti’nin Saray’a yakınlaşması eşyanın tabiatına aykırı diyorum…
Şimdi diyeceksiniz ki, Bahçeli yılladır başkanlık sisteminin Türkiye’yi felakete sürükleyeceğini söyledi, Türkiye’nin batacağını iddia etti ama sonunda tek adam rejiminin mimarı oldu… (Burada müsaadenizle bi parantez açayım. Bahçeli haklı çıktı. Türkiye tarihinin en büyük ekonomik, siyasi, toplumsal, ahlaki, diplomatik krizine sürüklendi. Türkiye Ortadoğu’nun yoksul ülkeleri arasına girdi. Parantezi kapattım.)

Akşener aynı yoldan gider mi? Hayır… Siyaseti bırakır ama Bahçeli’nin durumuna düşmez… Ama Akşener yanlış kararıyla mayısta iktidarı Erdoğan’a verdiği gibi (masadan kalkması, millet masasını ağır dille suçlaması) yerel seçim kararlarıyla da Erdoğan’ın tek adam rejiminin tahkim edilmesini sağlayabilir…"