Gündem

Mehmet Şimşek'ten köprü-otoyol zammı açıklaması

15 Mayıs 2024 14:32

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, köprü ve otoyollardaki son fiyat artışının yıllık enflasyona etkisinin sınırlı olacağını söyledi. Şimşek, fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisinin yaklaşık 0,05 puan olmasını öngördüklerini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, köprü ve otoyol ücretlerindeki zamların yıllık enflasyona etkisinin yaklaşık 0,05 puan olacağını belirterek, yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmakta kararlı olduklarını söyledi.

Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden otoyol ve köprü geçiş ücretiyle ilgili açıklama yaptı.

"Yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmakta kararlıyız"

"Köprü ve otoyollardaki son fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisinin yaklaşık 0,05 puan (taşımacılık maliyetleri kaynaklı tüm dolaylı etkiler dahil) ile sınırlı olacağını öngörüyoruz." ifadesini kullanan Şimşek, yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmakta kararlı olduklarını vurguladı.

Şimşek, şunları kaydetti: "Mali disiplini güçlendirmek için aldığımız kararlarda dezenflasyon hedefimizi göz önünde bulunduruyoruz. Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi ve önümüzdeki süreçte atacağımız diğer adımlarla maliye politikası olarak enflasyonla mücadeleye desteğimiz artarak devam edecek."