Gündem

Mehmet Ocaktan: Türk parasının ‘çok değerli’ olması Kurtulmuş’u çok mutsuz ediyormuş

17 Haziran 2022 09:08

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, “Eski dönemde maalesef Türk parası çok değerliydi" açıklamasını yapan AKP'li Numan Kurtulmuş'a tepki göstererek, "Açıklamadan da anlaşılacağı üzere Türk parasının ‘çok değerli’ olması Kurtulmuş’u çok mutsuz ediyormuş… İroninin kralını esas itibariyle iktidar temsilcileri yapıyor, ben sadece aktarıcıyım…" yorumunu yaptı.

"AK Parti iktidarı hepimize büyük hayaller kurdurmaya çalışıyor" diye yazan Ocaktan, "Doğrusu bu tür güzel hayallere hiçbir itirazımız yok. Ancak küçük bir sorunumuz var, aya sert inişi beklerken, her gün yeni maceralara yelken açan ekonomide uçağın dağa çarpma tehlikesiyle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Ocaktan, "Düşünün ki “dış güçler iktidardan habersiz her gün mazota, benzine zam yapıyor, Türk ekonomisini batırmak için enflasyonu arttırıyor, iğneden ipliğe her şeye zam yapıyor. Bu da yetmiyor arka kapıdan dolanarak doları azdırıyor. Ama ne hikmetse muhalefet, zamlarla milleti canından bezdiren dış güçleri bir tür görmek istemiyor!.. Cümlelerin biraz ironik bir istikamete doğru ilerlediğinin farkındayım. Ama inanın benim bir suçum yok. Ülkeyi yönetenlerin açıklamaları doğal olarak ironik bir muhabbet ortaya çıkarmış bulunuyor" dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.