Gündem

Mehmet Ocaktan: TRT'ye Öcalan'ın kırmızı bültenle aranan kardeşinin çıkarılması HDP ile yan yana durmaktan öte bir şeydi

"Özellikle iktidar cenahının HDP’ye vebalı muamelesi uygulamasının ne ahlaki ne de vicdani bir tarafı olabilir"

Osman Öcalan'ın TRT Kurdi'ye çıkarılması ve 2019 İstanbul ara yerel seçimini değerlendirmesi tartışmalara yol açmıştı.

26 Eylül 2022 08:05

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, iktidarın 6'lı masayı dağıtmak ya da içeride nifak çıkartmak için yoğun bir gayret sarfettiğini belirterek, "Her gün HDP şeytanlaştırması özellikle AK Parti’nin, giderek zayıflayan Kürtlerle olan bağlarını tümden yok etmekten başka bir işe yaramayacaktır. Kaldı ki AK Parti bir fırsatını bulsa HDP ile yan yana durmaktan asla çekinmeyecektir. Geçmişte bunun örneklerini gördük, 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimi öncesinde TRT’ye Öcalan’ın kırmızı bültenle aranan kardeşinin çıkarılması ve Öcalan’ın mektubunun okutulması, Türkiye’nin legal siyasi partisi olan HDP ile yan yana durmaktan öte bir şeydi..." diye yazdı.

AKP dahil hiçbir siyasi partinin HDP konusunda açık ve şeffaf bir tavır sergilemediğini savunan Ocaktan, "Özellikle iktidar cenahının HDP’ye vebalı muamelesi uygulamasının ne ahlaki ne de vicdani bir tarafı olabilir. Bu arada muhalefetin de cesur bir tavır sergileyememesinin altını çizmek gerekiyor. Ayrıca Kürtlerin oyunu almadan cumhurbaşkanlığını kazanmak da ülkeyi normalleştirmek de mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...