Politika

Mehmet Ocaktan: İktidar, devlet hepsi AK Parti'nin olsun ama Allah rızası için İslam'a bunu yapmayın! 

24 Nisan 2023 10:19

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın bayramın birinci gününde Sultan Ahmet Camii'ndeki açılışta seçim konuşması yapması ve muhalefeti, "Şu anda muhalefet ne diyor? Gelince Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklarmış. Yerine inanç bilmem ne başkanlığı diye bir şey kuracaklarmış" sözleriyle hedef almasına tepki gösterdi. 

Ocaktan, "İçinde bulundukları mekanın nezahatine yakışmayan bir üslupla muhalefeti yuhalayan mütedeyyin insanlar, ne yazık ki mescitlerimizi kirleten bu siyaset oyununun en çok dini yaraladığını görememişler ya da görmemeyi tercih etmişlerdir. Daha da acı olanı cami cemaatinin 'yuh' seslerinden cumhurbaşkanının 'Yuh yetmez, 14 Mayıs’a kadar gece gündüz çalışacağız ve onları siyasi mevta haline getireceğiz' sözleri olmuştur" dedi. 

Ocaktan, şunları kaydetti:

"Doğrusu bir Müslüman olarak camilerin böylesine bir seçim arenasına dönüştürülmesinden hicap duyuyorum. Bilelim ki İslami değerlerin, Müslümanların ibadet mekanları olan camilerin üç-beş oy uğruna böylesine siyasete alet edilmesinin kimseye faydası olmadığı gibi İslam’ın izzetine da yakışmaz.

Gerçekten hüzün verici bir durum… Keşke AK Parti zihinlerde İslam’a zarar veren bir fotoğraf karesiyle anılmayı tercih etmeseydi…

Açıkçası kişisel olarak her şeyden vazgeçmeye razıyım, cumhurbaşkanlığı da iktidar da devlet de hepsi AK Parti’nin olsun… Ama Allah rızası için hepimizin tek dayanak noktası olan İslam’a bunu yapmayın ve uzun yıllar Müslümanların yüzünü yere düşürecek bir din pazarlamacılığından vazgeçin…"

Yazının tamamı için tıklayın.


Mehmet Y. Yılmaz yazdı: Cami avlusunda küfretmek