Gündem

Mehmet Ocaktan: Hiçbir siyasi iktidar, bu kadar başarılı bir şekilde Türkiye'yi böylesine bir faiz cennetine dönüştürememişti

"'Faiz lobisi' AK Parti iktidarını çok seviyor"

24 Ekim 2022 08:08

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, Türkiye'nin eşi benzeri bulunmayan faiz cennetine dönüştürüldüğünü belirterek, "Ekonomik rasyonalitenin gerektirdiği hiçbir enstrümanı kullanmayı beceremeyen iktidar, çaresiz bir şekilde seyrettiği ekonomik çöküşün faturasını bir gün “faiz lobisi”ne, bir başka gün ise ‘dış güçler’e keserek her şartta kendisine inanmaya hazır kitleleri mutlu edebiliyor…

Kim ne derse desin, bu efsunlama işi bile başlı başına siyasi bir başarıdır. Zira enflasyonda ve faizde dünya şampiyonu olmayı bir başarı hikayesi gibi anlatabilmek her siyasetçinin yapabileceği bir şey değildir." diye yazdı.

Merkez Bankası'nın görüntüden ibaret olan politika faizini 10,5'e indirdiğine işaret eden Ocaktan, "Öyle anlaşılıyor ki ‘faiz lobisi’ gerçekten AK Parti iktidarını çok seviyor. Çünkü bugüne kadar hiçbir siyasi iktidar, bu kadar başarılı bir şekilde Türkiye’yi böylesine bir faiz cennetine dönüştürememişti.

Kısacası iktidar faizcilere büyük paralar kazandırıyor ve bunu da ‘Nas’ üzerinden geliştirdiği söylemlerle çok ustaca anlatmayı başarıyor" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...