Gündem

Mehmet Ocaktan: Çete-mafya üssüne dönüşen Türkiye ile ilgili ortaya çıkan haberler, hepimizi utandıracak boyutlara ulaşmış durumda

18 Eylül 2023 08:11

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı hukuksuzluklara ve özgürlüklerin üzerindeki baskılara rağmen, şeklen de olsa demokrasi ülkesi olduğunu belirterek, "Ama ne yazık ki Türkiye ekonomiden yargıya, eğitimden dış politikaya kadar bütün kurumların tek merkeze bağlandığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte demokrasi liginden, hızla üçüncü sınıf demokrasiler ligine doğru ilerliyor. Dolayısıyla Türkiye artık demokratik değerlere verdiği önemle değil, antidemokratik uygulamalarıyla anılan bir ülke… Ama Türkiye bugün çok daha derin ve hepimizi utandıran kirli bir fotoğrafla anılır hale gelmiş bulunuyor" dedi.

Organize suçlarda ürküten bir artış olduğunu kaydeden Ocaktan, yazısında, "Maalesef Türkiye son günlerde organize suçlarda ürküten artışlara sahne oluyor. Bir taraftan içeride çeteleşmeler ürkütücü boyutlara ulaşırken, bir taraftan da bu çete savaşları yurtdışına taşmış durumda. Öyle ki yabancı çeteler Türkiye'yi hesaplaşma alanı olarak kullanıyorlar artık. Kamuya açık alanlarda uzun namlulu silahlarını konuşturan yabancı çeteler ülkeyi adeta mafya üssüne çevirmiş bulunuyor.

Çete-mafya üssüne dönüşen Türkiye ile ilgili her gün ortaya çıkan haberler, gerçekten hepimizi utandıracak boyutlara ulaşmış durumda. Bu kadarı da olmaz dediğimiz her şey oluyor… Mesela İsveç mafyasına Türk pasaportu vermişiz" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...