Gündem

Mehmet Metiner: Erdoğan, Kürtler için seroktur, baş tacıdır

"Kürtlerin Erdoğan’ı desteklemeleri ne kadar elzem ise, Erdoğan’ın da Kürtlerin her düzeydeki temsiline herkesten daha fazla önem verdiğini göstermesi, bir o kadar elzemdir"

20 Aralık 2022 09:33

Eski AKP milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kürtler açısından bu dünyada kendisine düşmanlık edilmeyecek tek lider olduğunu belirterek, "Erdoğan, Kürtler için seroktur, baş tacıdır" dedi.

Metine, bugünkü yazısında, “Erdoğan’a düşmanlık eden bir Kürt’ün Kürtlüğünden de Kürtlük hassasiyetinden de şüphe duyarım” sözlerine açıklık getirdi.

 Kürtlük hassasiyetine sahip hiçbir Kürt’ün Erdoğan’a asla düşmanlık edemeyeceğini savunan Metiner, “Başka bir deyişle, Erdoğan’a düşmanlık eden Kürt’ün hassasiyeti ideolojik eksende olabilir ancak asla Kürtlük temelinde olamaz. O yüzden kim ki Erdoğan’a Kürtlük adına düşmanlık ettiğini söylüyorsa, bilesiniz ki kocaman bir yalanın sahibidir. Çünkü o düşmanlığın temelinde Kürtlük hassasiyeti değil İslam karşıtı bir ideolojik hassasiyet yatıyor” dedi. 

TIKLAYIN - Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner: Erdoğan’a düşmanlık eden Kürt’ün Kürtlüğü şüpheli

“Erdoğan'ın Kürtler açısından bu dünyada kendisine düşmanlık edilmeyecek tek lider” olduğunu yazan Metiner, şöyle devam etti:

"Sadece Kürtlerin etnik kimliği, anadili ve kültürü konusunda attığı adımlar için değil, Kürtlerin yoğun yaşadığı Doğu ve Güneydoğu bölgesine yaptığı devasa hizmetler açısından da Erdoğan, Kürtlerin herkesten çok destekleyecekleri tek liderdir. Şayet Kürtlük hassasiyeti esas alınacaksa, bu tartışmasız böyledir.

Bir Kürt olarak gönül rahatlığıyla şunu söylemek isterim ki, Erdoğan, Türkiye Kürtlerinin de lideridir.

Erdoğan, Kürtler için seroktur. Baş tacıdır.

Kürtler, Erdoğan’la çok şey kazanmışlardır. Erdoğan’a kaybettirmek isteyenlerin Kürtlük hassasiyetlerinden o yüzden kuşku duyulur elbet.”

Metiner, “Kürtlerin Erdoğan’ı desteklemeleri ne kadar elzem ise, Erdoğan’ın da Kürtlerin her düzeydeki temsiline herkesten daha fazla önem verdiğini göstermesi, devletimizin bekası ve milletimizin birliği açısından bir o kadar elzemdir” değerlendirmesinde bulundu.

 Yazının tamamını okumak için tıklayın