Gündem

Mehmet Metiner'den ATV dizisine eleştiri: O dizi AK Parti Hükümeti’yle yakınlığı bilinen bir kanalımızda yayınlanmıyor olsaydı 'değmez' der geçerdik o nefret ve düşmanlık saçan dile

"Erdoğan’ın Türk-Kürt kardeşliğine yaslanan ve herkese kazandıran köklü dış politikasına darbe vurdular"

07 Haziran 2022 09:21

Eski AKP milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, Osman Sınav’ın ATV’de yayınlanan Yalnız Kurt dizisinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Irak Kürt’lerine yönelik düşmanlık sınırlarını bile aşan nefret diline yaslanan diyalogların yer aldığını belirterek "O dizi AK Parti Hükümeti’yle yakınlığı bilinen bir kanalımızda yayınlanmıyor olsaydı değmez der geçerdik o nefret ve düşmanlık saçan dile. Tarihsel toprak iddiaları üzerinden Türkiye’nin algısını bozucu propagandalar da cabası" eleştirisini yaptı.

 

Metiner’in “Terörle mücadeleye zarar, Türk-Kürt kardeşliğine darbe…” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Çok yazık, çok!

Osman Sınav’ın “Yalnız Kurt” dizisinin geçen haftaki bölümünde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve o yönetimin şahsında Irak Kürt’lerine yönelik düşmanlık sınırlarını bile aşan nefret diline yaslanan diyalogların gösterime sokulması, eminim ki en fazla PKK’yı ve PKK’nın iplerini elinde tutan o malum güçleri sevindirmiştir.

FETÖ ile mücadeleyi çok iyi anlatan bir dizi olarak önemseyerek izlediğim o dizinin içine o sahneleri ve diyalogları niye yerleştirme gereği duyduklarını elbette bilemem.

Ama bildiğim o ki misyonumuza ve duruşumuza zarar verdiler.

Ayda bir neredeyse o yönetimin seçilmiş başkanı Neçirvan Barzani’yi ağırlayan Cumhurbaşkanı’mız Erdoğan’ın Türk-Kürt kardeşliğine yaslanan ve herkese kazandıran köklü dış politikasına darbe vurdular.

Bir bütün olarak Türkiye Kürtlerini de bir kez daha PKK/HDP’nin istismar alanı içine ittiler.

Suriye’nin kuzeyinde Türkiye ile müttefik olan PKK karşıtı Kürtleri de gücendirdiler.

PKK/HDP canibine nefes aldırdılar.

Diyeceksiniz ki, bir dizi altı üstü, bu kadar abartmaya gerek var mı?

Benimkisi bir abartı değil.

Bir gerçeğin hatırlatması.

HDP hala güç devşirebiliyorsa işte bu tür yanlış ve hatalı politikalar dolayısıyladır.

O dizi AK Parti Hükümeti’yle yakınlığı bilinen bir kanalımızda yayınlanmıyor olsaydı değmez der geçerdik o nefret ve düşmanlık saçan dile.

Tarihsel toprak iddiaları üzerinden Türkiye’nin algısını bozucu propagandalar da cabası.

Bunun adına milliyetçilik ve Türkiye severlik diyenler varsa daha çok dizimizi döveriz diyorum."

Yazının tamamını okumak için tıklayın