Gündem

Mehmet Metiner: Bahçeli’nin, ‘Kürt düşmanı’ olduğu algısını oluşturmaya dönük her söz ve davranış büyük bir bühtan

30 Aralık 2022 09:04

Yeni Şafak yazarı ve eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Kürt düşmanı" olduğu algısını oluşturmaya dönük her söz ve davranışın büyük bir bühtan olduğunu yazdı.

Metiner, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik, "Bahçeli o küçük aklıyla Altılı Masa'nın içine fitne sokmaya çalışıyor" sözlerini köşesine taşıdı; “Bahçeli düşmanlığı nereden geliyor” sorusunu irdeledi. 

“Bahçeli’nin 15 Temmuz’dan itibaren Erdoğan’la geliştirdiği şartsız-çıkarsız ilişki, bir başka deyişle Erdoğan’a sunduğu yürekten destek, Davutoğlu’nu rahatsız etmiş olabilir mi? Yoksa HDP’nin Kürtlerine Kürtlük hassasiyeti üzerinden göz kırpmak için mi bu düşmanlık gösterisi” soruların soran Metiner, “Bence her ikisi. Davutoğlu’nun düşmanlığı bildiğim kadarıyla Bahçeli’nin umurunda değil” dedi.

Bahçeli’nin millet-milliyetçilik anlayışının kapsayıcı kültürel temelde olduğu yazan Metiner, şöyle devam etti:

“Bahçeli’nin ‘Kürt düşmanı’ olduğu algısını oluşturmaya dönük her söz ve davranış da büyük bir bühtan. Davutoğlu’nun, ‘Kürtlük hassasiyeti’ nereden geliyor bilmem. Böyle bir hassasiyete zihnen sahip olduğu kanaatinde hiç değilim. Böyle bir hassasiyetin sahibi olsaydı, Türkiye’nin en netameli dönemlerinde kendisine Harp Akademisi’nde ders verdirilir miydi? Ama siyaset gereği bunu yapabileceğine elbette ihmal veririm. Hele oy ihtiyacı duyduğu şimdilerde bunu fazlasıyla yapmaktan kaçınmayacağına da yürekten inanırım.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın