Gündem

Mehmet Metiner, A Haber’in tepki çeken, “Adıyaman’da hayat normale dönüyor” haberini savundu: Yazım hatası; kanal üzerinden hükümet vurulmak isteniyor

24 Şubat 2023 09:33

Yeni Şafak yazarı ve eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, A Haber’in Kahta ilçesini göstererek depremin vurduğu Adıyaman ile ilgili tepki çeken “hayat normale dönüyor” haberini savunarak, "Yazım hatası. Kanal üzerinden hükümet vurulmak isteniyor" dedi. 

Metiner, haberin, depremlere memleketi Adıyaman’da yakalanan başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Birlik Derneği’nin de kurucu üyesi olan A Haber muhabiri Mehmet Karataş tarafında yapıldığını yazdı. Metiner, haberde depremden daha az etkilenen Kahta ilçesi anlatılırken yanlışlıkla, “Adıyaman’da hayat normale dönüyor” alt yazısının geçtiğini ifade etti.

Sehven ve aceleden atılan bir başlık

Canlı yayınlarda bu tür yazım hatalarının sık yaşandığını ifade eden Metiner, “Sehven ve aceleden atılan bir başlık üzerinden Kâhta ilçesinin belediye başkanının hedef göstermesiyle bir linç kampanyası başladı. Hakaretin ve küfrün bini bir para. Tehditlerin de…

"Çarpıtmaya dayalı bir siyasi hamle"

A Haber üzerinden vurulmak istenen yer belliydi. Pek tabii ki hükümet. O yüzden içeriğinde hiç bir yanlış ifadenin olmadığı ama o anki editöryal bir yazım hatasından kaynaklanan bir haber dolayısıyla çarpıtmaya dayalı bir siyasi hamle yapıldı” ifadesini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın 

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, A Haber’e  Twitter'da yaptığı paylaşımla tepki göstermişti. Turanlı paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Günlerce Adıyaman’ımızdaki felaketi görmezden gelenler, bugün çıkıp Kahta ilçesini göstererek, Adıyaman’da hayat normale dönüyor diye yalan haber yapıyorlar. Sizleri Allah’a havale ediyoruz. Yazıklar Olsun.”