Gündem

Meclis’te muhalefetin başörtüsü trafiği: Teklifini sabah CHP’ye sunan İyi Parti, Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti

17 Ocak 2023 17:40

Muhalefet, başörtüsünün anayasal güvence altına alınmasını öngören anayasa değişiklik teklifine yönelik ortak tavır belirlemek için harekete geçti. AKP’nin teklifine karşı değişiklik önerilerini hazırlayan ve sabah saatlerinde CHP’ye sunan İyi Parti heyeti, akşam saat 17.30’da da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklama yapan İyi Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, 26 Ocak'taki liderler buluşması öncesi değerlendirme yaptıklarını belirtti. Başörtüsü teklifi ile ilgili hazırlığı tamamladıklarını açıklayan Tatlıoğlu, "Bu toplantının konusu değildi" dedi.

AKP’nin geçtiğimiz ay TBMM’ye sunduğu başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifi ile ilgili tartışmalar sürerken, muhalefet ortak bir tutum belirlemek amacıyla Meclis’te başörtüsü trafiğine başladı. AKP’nin teklifinin yeniden elde geçirilmesi gerektiğini savunan İyi Parti, değişiklik önerilerini hazırlayarak, sabah saatlerinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’e iletti. Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, saat 13.30'daki grup toplantısı öncesinde bazı MYK üyeleriyle bir araya gelerek İyi Parti’nin değişiklik teklifini değerlendirdi.

CHP’nin toplantısının ardından akşam saatlerinde de Meclis kulislerinde hareketli anlar yaşandı. İyi Parti Genel Başkan Yardımcıları Şenol Sunat, Ümit Özlale, Bahadır Erdem ve Metin Ergun’un yer aldığı İyi Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu başkanlığındaki heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. CHP heyetinde Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Engin Özkoç ile Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Bülent Tezcan yer aldı. Ziyaret yaklaşık 1 saat 10 dakika sürerken, Tatlıoğlu, toplantı çıkışında soruları yanıtladı. 26 Ocak'taki liderler buluşması öncesinde değerlendirme yaptıklarını belirten Tatlıoğlu, aldıkları notları Genel Başkan Meral Akşener'e ileteceklerini belirtti. Tatlıoğlu anayasa değişikliği ile ilgili soru üzerine de teklife yönelik hazırlıklarını tamamladıklarını  açıklarken, "Bu toplantının konusu değildi" dedi.

Bu arada muhalefetin başörtüsü trafiğini öğrenen AKP’nin de, Grup Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında bir toplantı düzenlediği ve durum değerlendirmesi yaptığı öğrenildi.