Gündem
BBC Türkçe

Meclis kürsüsünde fenalaşan Saadet Partili Hasan Bitmez'in durumu "son derece kritik"

13 Aralık 2023 08:54

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulu'nda Dışışleri Bakanlığı'nın bütçesi üzerindeki konuşması sırasında bayılarak yere yığıldı.

Kafasını sert şekilde yere çarpan Bitmez'e ilk müdahale kürsü çevresinde yapıldı.

İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez, Bitmez'e düştüğü noktada kalp masajı yapmaya başladı.

Bitmez sedye üzerinde salondan çıkarılırken de Çömez'in kalp masajını sürdürdüğü görüldü.

Ambulansla Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Saadet Partili milletvekilin son durumu hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yapılan anjiyo ile iki ana damarının tam tıkalı olduğu görüldü ve devamında yapılan müdahale sonrası sonuç alınamayınca kalp akciğer pompasına bağlandı. Şu an kalp akciğer pompası ile hayati fonksiyonlarını devam ettiriyor. Durumu son derece kritik ve ciddi" ifadelerini kullandı.

Şeker hastası olan ve iki kalp stenti olduğu öğrenilen Bitmez fenalaştığı sırada, iktidarın İsrail- Filistin savaşına ilişkin politikasını eleştiriyordu.

Bitmez, "Tarih sussa, hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsanız vicdan azabından kurtulamayacaksınız. Tarihin azabından kurtulsanız, Allah'ın gazabından kurtulamayacaksınız" ifadelerini kullandıktan sonra yere yığıldı.

Bitmez'in son durumu

Bitmez’in durumu hakkında hastanede bilgi veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, “Bugün burada partisi ne olursa olsun; bütün milletvekillerimiz kenetlenmiş durumda” dedi.

Hastaneye gelenler arasında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Ankara Valisi Vasip Şahin da yer alıyor.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir