Gündem

MEB’in “Türkiye Yüzyılı’nın Yüz Akı 100 Eser” raporunda AKP öncesi tek bir eser yok

23 Şubat 2024 07:22

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hazırladığı “Türkiye Yüzyılı’nın Yüz Akı 100 Eser” raporunda AKP öncesi tek bir esere dahi yer verilmedi. AKP eserlerini anlattığı raporun önsözünü yazan Bakan Yusuf Tekin, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemizin bu zamana kadar ki, birikimlerini ve kazanımlarını milletimizin hafızasında tazelemek ve inancın başarıya dönüşme öyküsünün hatırasını yaşatmak amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Sözcü’den Sultan Uçar imzalı habere göre, söz konusu raporda şunlar anlatıldı:

MEB raporu 15 Temmuz 2016 darbe girişimiyle başlıyor.

Türkiye’nin 100 yıllık tarihindeki eserler anlatılırken, 1973’te açılan ülkenin ilk asma köprüsü Boğaziçi ve 1988’de açılan FSM Köprüsü de yok sayıldı. Raporda; AKP döneminde yapılan Çanakkale, Osmangazi, Yavuz Sultan Selim hatta Adıyaman-Diyarbakır arasındaki Nissibi Köprüsü fotoğraflı tanıtıldı.

TOGG, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tarih, 26 Eylül 2011’i gösterirken Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın, ‘Bu pazara artık yerli bir otomobil yakışır. Bu sektörde artık kendimize bir model oluşturmanın vakti gelmiştir’ sözü yerli otomobil hamlesi için işaret fişeği oldu” sözleriyle tanıtıldı.

Kanser Erken Teşhis Mobil Uygulaması, Konya Ovası Projesi, Kuzey Marmara Otoyolu, Kutup Araştırmaları Enstitüsü, Mavi Akım Boru Hattı, Marmaray ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nin kurulduğu, Salda Gölü Koruma Projesi’ni yapıp, gölün hassasiyetle korunduğu yazıldı.