Eğitim

MEB gastronomi lisesi açıyor

04 Kasım 2023 11:34

 
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) gastronomi lisesi açıyor.
 
Millî Eğitim Bakanlığı, Türk yemek kültürünü ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği noktaya ulaştırmak için “annelerimizin reçeteleri” geleneksel Türk mutfağının iz bırakan lezzetlerini dünyaya taşıyacak gastronomi lisesi açıyor.

Millî Eğitim Bakanlığınca, Türk mutfağını en iyi şekilde sunarak uluslararası alanda çok daha ileriye taşınması amacıyla gastronomi alanında eğitim verecek gastronomi lisesi açılıyor.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gastronomi alanında eğitim verilecek lisesinin açılması için aralarında Danilo Zanna, Cüneyt Asan, Ramazan Bingöl, Eyüp Kemal Sevinç, Nuran Özyılmaz gibi gastronomi alanında şef, akademisyen, restoran kurucuları ve STK temsilcilerinin bulunduğu isimlerle istişare toplantısında bir araya geldi.

İstanbul'da açılması planlanıyor

Gastronomi alanında daha önce sadece mesleki ve teknik Anadolu liselerinin bünyesinde bulunan yiyecek içecek hizmetleri alanı ile gastronomi uygulama atölyelerinde eğitimler verilerken Türk mutfağını hem Türkiye'de hem dünyada en iyi şekilde tanıtacak eğitimlerin verileceği gastronomi lisesinin İstanbul’da açılması planlanıyor.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, toplantıda yaptığı konuşmada geleneksel Türk mutfağının iz bırakan lezzetlerini ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği noktalara ulaşması için sadece gastronomi alanında eğitim verecek gastronomi lisesini açacaklarını kaydetti.

Bakan Yusuf Tekin, gastronomi lisesiyle âdeta şifa kaynağı olan “annelerimizin reçeteleri” niteliğini taşıyan ve Türk yemek kültürüne özgü yemekleri dünya mutfakları içinde önemli bir noktaya taşımak istediklerini söyledi. (AA)