Spor

Mason Greenwood, Beşiktaş'a çok yakın

29 Ağustos 2023 11:08

Manchester United futbolcusu Mason Greenwood, yaşadığı skandalların ardından yeni bir başlangıç için Beşiktaş'ın kapısında.

Skorer bir oyuncu isteyen teknik direktör Şenol Güneş'e Mason Greenwood sunuldu. Kısa süre önce de siyah-beyazlı kulübe önerilen 21 yaşındaki çok yönlü hücum oyuncusunun transferi artık daha da yakın.

Altyapısından yetiştiği kulübü Manchester United, Greenwood'u yaşanan tartışmalar nedeniyle, taraftar ve medya tepkisinden de çekindiği için serbest bırakmaya hazırlanıyor. Oyuncunun önündeki opsiyonlardan biri Türkiye diğeri de Suudi Arabistan.

Tecavüz davası düştü, hapis yattı

Kız arkadaşına taciz, tecavüz ve darptan yargılanan Mason Greenwood, hapis de yattı.

Hakkındaki açılan dava ise geçen şubatta düştü. Ancak Beşiktaş yönetimi, hem Greenwood'un geçmişinin gündeme getirilmesinden hem de Aralık 2021'den bu yana futboldan uzak kalmasının performansını etkileme ihtimalinden endişe yaşıyor.

Yönetim, kararı Şenol Güneş'e bıraktı. Güneş'in kararına göre görüşmelere hız verilecek.

Manchester United ile A Takım düzeyinde 130 maça çıkan Mason Greenwood, santrfor, kanat ve forvet arkası pozisyonlarında oynadı. Greenwood, 36 gol attı ve 12 asist yaptı.

21 yaşındaki yetenek, Beşiktaş'tan 2 milyon euro imza parası istedi. Siyah-beyazlı yönetim, bonservisini alması şartıyla 2 milyon euro garanti ücret önerecek.