Kültür-Sanat

Marvel oyuncusu Jonathan Majors, eski kız arkadaşına saldırmaktan suçlu bulundu

19 Aralık 2023 12:27

T24 Kültür-Sanat

ABD'li aktör Jonathan Majors, New York'taki duruşmanın ardından, o zamanki kız arkadaşına saldırmaktan suçlu bulundu. Jüri, Marvel filmlerinde Kang rolüyle tanınan Majors'ın, Mart ayındaki bir tartışma sırasında İngiliz koreograf Grace Jabbari'ye saldırdığını onayladı. 

Jabbari, mahkemeye, parmağında bir kırık, vücudunun çeşitli yerlerinde morarma, kulağının arkasında bir kesik ve "dayanılmaz" bir durumla karşı karşıya kaldığını söyledi.

34 yaşındaki Majors, bir yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya ve gelecek Marvel filmlerindeki rollerinden çıkarıldı. Altı kişilik jürinin kararı, üç gün süren müzakerelerin ardından Pazartesi günü açıklandı. Kararın ardından Marvel ekibinden bir sözcü, stüdyonun gelecekteki projelerde Majors ile ilerlemeyeceğini söyledi.

Kavga, New York'ta bir arabadayken Bayan Jabbari'nin Majors'a başka bir kadından gelen kısa mesajı görmesiyle meydana geldi. İfadeye göre, telefonu aldığında Majors onu ​​yakaladı, kolunu arkasından büktü ve geri almak için kafasına vurdu. Jabbari, kavgayı  "Kafama sert bir darbe indirilmiş gibi hissettim" sözleriyle anlattı. Majors, dikkatsizce fiziksel yaralanmaya neden olan saldırıdan suçlu bulundu.

Eski çiftin aralarındaki ses kayıtları ve kısa mesajlar da jüriyle paylaşıldı. Majors tarafından gönderildiği iddia edilen mesajlarda şöyle yazıyordu; "Ben bir canavarım." Korkunç bir adam. Sevmeye gücü yetmeyen."

Ceza şubat ayında verilecek. Hakim ayrıca Jabbari ile hiçbir temasının olmamasını gerektiren yeni bir koruma emri çıkardı. Jabbari, "Adaletin yerini bulduğunu görmekten memnun olduğunu" açıklarken, avukatı, kararın diğer istismara uğrayan kadınların öne çıkması için ilham kaynağı olacağını söyledi. 

Avukat Ross Kramer BBC'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Bayan Jabbari için tanık kürsüsünde bu travmatik olayları yeniden yaşamak acı verici olsa da, halka açık ve dürüst bir şekilde ifade verdi."