Gündem

Marmara'da batan geminin eski personeli: Kaptan bile batma tehlikesinden bahsediyordu

"Bu gemi yüzdürülmemeliydi, hurdaya çıkarılmalıydı"

19 Şubat 2024 08:26

Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası’nın güneybatısında batan, 'BATUHAN A' isimli geminin eski personeli, kaptanının bile gemisinin batma tehlikesinden bahsettiğini söyledi.

Sabah'tan Ceyhan Torlak'a konuşan Doğuşcan Yaylak, elektrikçi olarak çalıştığı gemiden iki gün önce ayrıldığını söyledi ve şöyle devam etti:

"Tehlikenin farkına varmıştım"

"Geminin patlayan yerlerini her hafta kaynak birleştiriyorduk. Ben tehlikenin farkına vardım ve gemiden 2 gün önce ayrıldım. İşten ayrılmasaydım ben de hayatta olmayabilirdim. Aşçı Zeynep Kılınç ve kaptan Hasan Mehmet Uyanık kalmam için ısrar ettiler. "Bu sefere de katıl, daha sonra ayrılırsın" dediler. Ancak kabul etmedim.

"Haberi gördüğümde çok üzüldüm"

Gemiden ayrıldıktan sonra İzmir'e geldim. Yol yorgunu olduğum için uyudum. Uyandığımda geminin battığını televizyondan gördüm. Çok üzüldüm.
Geminin patlayan yerlerini her hafta kaynak yapıyorduk. Kendi aramızda bu gemi yakında batar diyorduk. Sürekli tamir ediyorduk. O geminin sefere çıkmaması gerekiyordu."

TIKLAYIN - Marmara'da 5 mürettebatı arama çalışmaları sürüyor: 51 metre derinlikte tespit edilen geminin deniz tabanına düz şekilde oturduğu tespit edildi