Gündem

Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a: 600 daireyi unutmuş olamaz, saklamak istedi veya yalan söyledi

21 Mart 2024 11:48

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Mansur Yavaş, AKP ABB Başkan Adayı Turgut Altınok'un Antalya'da 600 tane evinin bulunduğu iddialarıyla ilgili konuştu. Yavaş, "600 daireyi unutmuş olamaz. Mal beyanını açıkladı ve bu 600 daire yok. Demek ki saklamak istedi veya kamuoyuna yalan söyledi. Bir siyasetçi yalan söyleyemez. Yalan söylediği de ortaya çıkıyorsa, mutlaka gereğini yapması lazım. Çünkü insanın aklına hemen şu geliyor; daha açıklamadığı neler var? Yani sakladığı bir şey mi var?" dedi.

TIKLAYIN | "Mal Allah’ın" diyen Turgut Altınok, onlarca gayrimenkul ve arsadan oluşan mal varlığını açıkladı: "Anne ve babadan miras, ana sütü gibi helal"

TIKLAYIN - Murat Ağırel: Altınok'un Antalya'da 600 dairesi daha olduğu iddia edildi

Mansur Yavaş, Eczacılar Odası ziyaretinin ardından, AKP Ankara Büşükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'un Antalya'da 600 tane dairesinin bulunduğu iddialarına ilişkin basın mensuplarının sorularını şöyle yanıtladı:

"600 daire unutulamaz, saklamak istedi herhalde"

"600 daireyi unutmuş olamaz. Mal beyanını açıkladı ve bu 600 daire yok. Demek ki saklamak istedi veya kamuoyuna yalan söyledi. Bir siyasetçi yalan söyleyemez. Yalan söylediği de ortaya çıkıyorsa mutlaka gereğini yapması lazım. Çünkü insanın aklına hemen şu geliyor; daha açıklamadığı neler var? Yani sakladığı bir şey mi var? Örneğin banka hesapları, ziynet eşyaları da açıklanmadı. Ben bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum artık. Bu 600 daire unutulacak bir şey değil. Dolayısıyla eğer kamuoyundan bir şey kaçırılıyorsa orada şaibe doğacaktır. Ben gereğini yapmasını istiyorum kendisinin. Saklamak istemiş herhalde. Başka bir anlamı yok, çünkü 600 daire unutulamaz. 'Babadan kaldı.' Evet babadan kalmış olabilir ama niye onu da açıklamadınız, değil mi? Bunların açıklanması lazım. Babadan ne kaldıysa veya ne gelir elde ediliyorsa, banka hesaplarıyla açıklanması lazım ya da hiç açıklamayacaksın. Madem açıkladınız tam açıklayın. Tam açıklamadığınız zaman insanın aklına bin bir türlü şey gelir. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

TIKLAYIN - Turgut Altınok'a mal varlığı göndermesi: Bütün Ankara'ya komşuymuşsunuz

TIKLAYIN-Tunç Soyer mal varlığını açıkladı

TIKLAYIN-Mansur Yavaş, mal varlığını açıkladı

TIKLAYIN-Murat Kurum mal varlığını açıklayacak mı?

TIKLAYIN-Turgut Altınok'un mal varlığı açıklamasına sosyal medyada yorum yağdı: Babadan miras olarak Ankara kalmış

TIKLAYIN- Turgut Altınok'un Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım kararı aldığı kaçak TOGO Kuleleri'nin sahibi Sinan Aygün'le ortak olduğu ortaya çıktı