Gündem

Manken Gizem Akbaş'ı darp eden eski sevgiliye 1 yıla kadar hapis istemi

30 Mart 2023 14:30

Beşiktaş'ta bir gece kulübünde eğlenmeye giden manken Gizem Akbaş'ı tekme ve yumruklarla darp ettiği iddiasıyla 6 yıla kadar hapsi istenen eski sevgilisi Mücahit İsmail Ayta ile tehditle suçlanan arkadaşı Muhammed Emre Balcı'nın yargılandığı davada, sanık Mücahit İsmail Ayta hakkında "Kasten yaralama" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul 27.Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, şikayetçi Gizem Akbaş katıldı. Tutuksuz sanıklar Mücahit İsmail Ayta ve Muhammed Emre Balcı ise duruşmaya katılmadılar.  

Sanık avukatı: "Haksız tahrikle işlemiştir"

Mücahit İsmail Ayta'nın avukatı Mehmet Fırat Can Haraç, beraat yönünden mütalaaya katıldıklarını ancak kasten yaralama yönündeki talebe ise katılmadıklarını belirterek "Şikayetçi ile iki yıllık geçmişleri vardır. Yazışma içeriklerine göre karşılıklı hakaretleri vardır. Sanık eylemi haksız tahrik altında işlemiştir. Bir ceza verilecekse alt sınırdan verilmesini talep ederiz" dedi. 

"Daha önce de darbetmişti, şikayetçiyim"

Gizem Akbaş ise söz alarak "Benim Mücahit ile diyaloğum iki sene değil, birkaç aydır. Sonrasında ben sürekli telefonumu değiştirip kendisinden kaçtım. Daha öncesinden beni darp etmişti. Tehdit etmişti. Buna ilişkin de şikayetlerde bulunmuştum. Beni tehdit ettiğine dair mesajlar da bulunmaktadır. Benim tarafımdan atılmış bir mesaj yoktur. Şikayetim devam etmektedir" diye konuştu.

Akbaş'ın avukatı Gülşen İnal ise mütalaaya karşı süre talep etti. Mahkeme, şikayetçi tarafa beyanda bulunmaları için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. (DHA)