Çevre

Manisa ve Muğla'da orman yangını: Yaralanan kaplumbağalara vatandaşlar müdahale etti

31 Temmuz 2023 19:19

Güncelleme: 31 Temmuz 2023 21:57

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Ularca Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda saat 17.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına müdahale için 5 uçak, 7 helikopter, 25 arazöz, 7 su ikmal aracı, 3 dozer ile Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Muğla'da orman yangını kontrol altına alındı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Kızıldağ mevkisinde yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda saat 18.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yanı sıra hava araçları da sevk edildi.

3 helikopter ve 1 uçak ile havadan; 5 arazöz ve 20 orman işçisiyle karadan müdahelesiyle 30 dakikada kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bodrum'da makilik alanda yangın kontrol altına alındı

Bodrum Ali Kelle Ormanı'nda yerleşim yerlerine yakın bir noktada çıkan makilik yangınına 3 helikopter, 2 uçak, çok sayıda itfaiye ve arazöz ile müdahale edildi.

Orman içerisinde yaklaşık 10 kaplumbağa, vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Vatandaşlar kabuklarında yaralar oluşan kaplumbağaların üzerine su döktükten sonra güvenli bir alana bıraktı.

Bazı vatandaşlar su hortumlarıyla, bazı vatandaşlar ise yangına damacanalar ile müdahale etti.

Ekiplerin, yaklaşık 1 saat süren müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alındı.

Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 5 hektar alan zarar gördü.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlattı. 

(AA,DHA)