Gündem

Mamak Belediyesi'nin tablet ihalesini AKP'li adayın şirketi kazandı

Mamak Belediyesi, bin adet tablet için 1 milyon 145 bin TL ödedi

01 Eylül 2021 09:02

AKP'li Mamak Belediyesi, Koronavirüs pandemisinde maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için tablet ihalesine çıktı. İhaleyi AKP’li milletvekili aday adayı Abdülkadir Akboz kazandı.

AKP'li Mamak Belediyesi, pandemi sürecinde maddi durumu iyi olmayan ve online eğitime ulaşamayan öğrenciler için tablet ihalesine çıktı. Bin adet tablete, 1 milyon 145 bin TL ödendi.

İhale “Salgın, savaş, gibi olağanüstü durumlarda uygulanması gereken pazarlık usulü ile'' yapıldı. İhaleyi kazanan AKP'li milletvekili aday adayı Abdülkadir Akboz oldu.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, AKP'li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “1000 Adet Tablet Destek Paketi… Salgın nedeniyle öğrencilerimize destek veriyoruz” diyerek tablet alımı yaptı. İhale için iki şirket geçerli teklif verirken, kazanan ise AKP'li oldu.

İhaleyi 2015 ve 2018 genel seçimlerinde AKP'den Diyarbakır Milletvekili aday adayı olan Abdülkadir Akboz'un sahibi olduğu GNT İnşaat Proje Tedarik LTD Şirketi kazandı. Şirketle 1 milyon 145 bin TL'lik sözleşme imzaladı. Mamak Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ferat Tokmak, “ Yardım kampanyaları üzerinden rant devşirmek siyasi ahlaksızlıktır” dedi.