Gündem

AKP'li Mamak Belediye Başkanı'ndan Mansur Yavaş'a "eser" sitemi: Bir tane başkent eseri yok, Ankara taşralaştı

12 Eylül 2023 01:01

AKP'li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, “Ankara'da bu 4,5 yılda başkent olması özelliğinden kaynaklı bir tane eser üretildi mi bugüne kadar? Ankara taşralaştı” dedi. 

Köse, bugün TV 100'ün yayınına konuk oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'a, başkente "eser" üretmeme noktasında sitem eden Köse, şunları söyledi: 

"Ankara'da bu 4,5 yılda başkent olması özelliğinden kaynaklı bir tane eser üretildi mi bugüne kadar? Ankara taşralaştı.

“Yavaş, kendi genel başkanını kandırmış”

Şentepe’de bir teleferik vardır, bizim yaptığımız teleferiği işletemediler. Yeni bir şey yapmayı bıraktık mevcudu yönetemedi. Otobüs aldılar, otobüsleri biz aldık, krediyi biz verdik meclisten. 60 milyon euroluk kredi verdik. Yaklaşık 2 milyar lira. Otobüs töreninde CHP Genel Başkanı şu ifadeleri kullandı; ‘Demek ki borç almadan da belediye yönetilebiliyormuş, borç almadan otobüs alınabiliyormuş’. Mansur Yavaş öyle bir belediye başkanı ki kendi genel başkanını kandırmış.

“2024 yerel seçimlerini alacağız”

Bizim partimizin göstereceği belirleyeceği kim olursa olsun 2024 yerel seçimlerini yüzde 100 alacağımıza inanıyoruz tabii ki vatandaşlarımızın takdiri ile.

“Süresi geçmiş, iş bitirme belgesiyle ihale alınmış”

2022 yılı denetim komisyonu raporumuz yayınlandı. Bu raporlarla 7 tane suç duyurusunda bulunduk. Bunlardan bir tanesi, ihalelerde birtakım gerekli evraklar olur, bir tanesi iş bitirme belgesidir. Bir şirket ihaleye girdiğinde o işin benzerini yapmış olması ve iş bitirme belgesinin dosyada olması lazım. Süresi geçmiş bir iş bitirme belgesiyle ihale alınmış. Ve bunlar milyonlar rakamlar."