Gündem

Malatya Valiliği'nin, Saadet Partisi aşevini kaldırma kararına Millet İttifakı'ndan tepki: Bildiğiniz tek şey yasaklamak, engellemek

14 Mart 2023 17:22

Malatya’da Saadet Partisi'nin destekleriyle kurulan, günlük 10 bin kişilik sıcak yemek ikramı yapılan aşevi, Malatya Valiliği tarafından kaldırılmak istendi. Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada Valiliğin herhangi bir gerekçe göstermediği belirtildi ve 2 saat içinde kaldırılması Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay’a iletildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu başta olmak üzere Millet İttifakı üyeleri aşevinin kaldırılmasına ilişkin iktidara tepki gösterdi. 

Saadet Partisi Malatya İl Teşkilatı’nın kurduğu aşevi için Malatya Valiliği bugün kapatma kararı verdi. Valilik, Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay’a 2 saat içinde aşevinin kaldırılması kararını iletti. Saadet Partisi tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

“Malatya’da partimizin destekleriyle kurulan, günlük 10 bin kişilik sıcak yemek ikramı yapılan aşevimiz, Malatya Valiliği tarafından herhangi bir gerekçe olmaksızın 2 saat içinde kaldırılması Malatya İl Başkanımız Mustafa Canbay’a iletilmiştir.

Depremin ilk günlerinden itibaren büyük bir fedakârlık ve gayretle dayanışma içeresinde depremzedelere hizmet veren aşevimizin kapatılması kararını kınıyor ve bu kararı kamuoyunun vicdanına sunuyoruz.”

Karamollaoğlu: İktidarı uyarıyorum; bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, aşevinin kaldırılmasına ilişkin olarak, Twitter hesabından iktidara şu sözlerle tepki gösterdi:

"Partimizin öncülüğünde Malatya'da kurulan ve günlük 10 bin kişilik yemek ikramı yapılan aşevimizi hangi gerekçe veya korkuyla kapatma kararı alıyorsunuz? İktidarı uyarıyorum; bu yanlış kararınızdan ve süreç boyunca sergilediğiniz bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin!" 

Kılıçdaroğlu: Aşevinin siyaseti olmaz

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Saadet Partisi tarafından kurulan aşevinin valilik kararıyla kapatılma kararına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun paylaşımını alıntılayan Kılıçdaroğlu, şöyle yazdı:

"Milletimize bu kötülüğü yapmayın, nefsinize yenilmeyin, aşevinin siyaseti olmaz. Geçmiş olsun Temel Bey dostum…"

Davutoğlu: Bildiğiniz tek şey yasaklamak, engellemek

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun tepki gösterdiği paylaşımını alıntılayan Davutoğlu, şu paylaşımı yaptı:

“Sizin derdiniz ne? Bildiğiniz tek şey yasaklamak, engellemek. Şu zor günlerde bölge halkı her türlü desteğe muhtaçken aşevi kapatmanın izahı olamaz. Derhal bu yanlıştan dönün.”