Politika

MAK Danışmanlık Başkanı Kulat açıkladı: Altılı Masa ve Cumhur İttifakı'nın oyları ne durumda?

16 Kasım 2022 15:39

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, “Yüzde 45 bandında bir Altılı Masa, yüzde 40-41 bandında da bir Cumhur İttifakı görüyoruz” dedi.
 
Radyo Sputnik’te yayınlanan İsmet Özçelik’le Ankara Farkı programına, MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat konuk olarak katıldı. Kulat programda, partilerin son oy durumlarına ve cumhurbaşkanı adaylığındaki son gelişmelere yönelik bilgiler paylaştı.
 
Kasım ayının ilk haftasının anket sonuçlarını açıklayan Kulat, partilerin olası oy oranları ile ilgili şu bilgileri verdi:
 
“Kasım ayının ilk haftası anket sonuçları; 32-33 bandında bir AK Parti var. MHP yaklaşık 8 bandında. Yüzde 40-41 bandında bir Cumhur İttifakı bileşenlerini görüyoruz. Millet İttifakı ya da 6’lı masa dediğimiz yapıda ise; CHP yüzde 24-25 bandında seyrediyor. Orada da bir yükseliş vardı, o düşmeye başladı. İYİ Parti 15 bandında. İkisi yaklaşık 40 puan yapıyor. Diğer 4 bileşen (Gelecek Partisi, Deva Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi) toplamının da yüzde 5 civarında olduğu görülüyor. Gelecek Partisi’nde bir aşağı doğru ivme, Deva partisinde yukarıya doğru bir çıkış görülüyor. Başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere. Topladığınız zaman yaklaşık 45 bandında bir 6’lı Masa, 40-41 bandında da Cumhur İttifakı görüyoruz. Geri kalan 15 puanlık oy ise; yaklaşık 10 puanı HDP’li seçmen, diğer 5 puan da Zafer Partisi, Vatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi gibi farklı partiler. Kararsızlar oranı ise düşüyor. Yaklaşık 6 puan. ‘Sandığa gitmeyeceğim’ diyenlerin oranı ise yüzde 15’lerde.”