Dünya

Madonna sahneye zamanında çıkmadı; iki hayranı "Ertesi gün işe gidecektik" diyerek dava açtı

Fellows ve Hadden, Madonna'yı, Barclays Center'ı ve tur organizatörü Live Nation'ı, "mantıksız, haksız ve/veya aldatıcı ticari uygulamalar" ile suçluyor

19 Ocak 2024 13:44

Madonna'nın New York'taki iki hayranı, işe gitmek için erkek kalkmak zorunda olduklarını söyleyerek pop yıldızına konserine geç başladığı için dava açıyor. 

Michael Fellows ve Jonathan Hadden isimli iki hayran, Madonna'nın 13 Aralık'taki Barclays Center konserine gitti. 

Brooklyn Federal Mahkemesi'nde açılan davaya göre konserin saat 20.30'da başlayacağı ilan edildiği halde 65 yaşındaki pop yıldızı 22.30'a kadar sahneye çıkmadı. 

"Ailevi sorumluluklarını yerine getirme becerilerini etkiledi"

Fellows ve Hadden, gece yarısından sonra saat 01.00'de konserden ayrıldılar ve toplu taşıma olmadığı için bir ulaşım maliyetiyle karşı karşıya kaldıklarını söylediler. Davada, hafta içi gece programının geç bitmesinin "ertesi gün ailevi sorumluluklarını yerine getirme" becerilerini de etkilediği iddia edildi. 

Fellows ve Hadden, Madonna'yı, Barclays Center'ı ve tur organizatörü Live Nation'ı, "mantıksız, haksız ve/veya aldatıcı ticari uygulamalar" ile suçluyor.

Toplu dava statüsü talebi

Dava, Madonna'nın 14 ve 16 Aralık tarihlerinde New York'ta vereceği iki konser de dahil olmak üzere, geç başlayan diğer gösterilerine katılanlar için toplu dava statüsü talep ediyor.

Madonna, geç kaldığı için davayla ilk kez karşı karşıya kalmıyor. 2019'da Floridalı bir hayranı Madame X turnesinde geç kalmasının sözleşmenin ihlali olduğunu ileri sürmüştü. Yine 2020'de iki New Yorklu konser izleyicisi tarafından açılan bir davada da benzer suçlamalar yer almıştı. Her iki dava da daha sonra reddedilmişti.