Gündem

Maç sırasında Exxen platformu çöktü, X'te "Korsan yayın haramdır" diyen Acun Ilıcalı'ya tepki yağdı

03 Ekim 2023 22:42

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu dijital yayın platformu Exxen, Manchester United-Galatasaray maçının başlamasıyla çöktü. Exxen'in çökmesinin ardından Ilıcalı'ya sosyal medyada tepki yağdı.

Manchester United-Galatasaray maçı başlayınca çöken Exxen, X'te Trend Topic listesine girdi. Dijital yayın platformunun aboneleri, "Kaçak yayın izlemeyin diyorsun ama şu hale bak, sen ilk önce işini doğru yap, kendi paramız ile rezil oluyoruz, kaçak yayından izleyeceğim artık" tweet'leri atıldı.

Maçın yayın hakkını elinde bulunduran Exxen, anlaşılamayan bir nedenle çöktü. Binlerce kullanıcı bunun üzerine kanalın sahibi Ilıcalı’yı X'te topa tuttu. Sorun çözülemeyince maç, Ilıcalı’ya ait TV 8,5’a alındı.

Ilıcalı, "Korsan yayın günahtır, haramdır" demişti

Ilıcalı geçmişte, "Twitter’da insanlar, hırsızlığı meşrulaştırma derdindeler. Kardeşim gayet basit, korsan yayın hırsızlık. Ayrıca günahtır, haramdır, suçtur. Acun çok pahalı diyorlar. Biz küçükken de pahalıydı bunlar. Ben amcama ya da kahveye gidiyorduk maç izlemeye. Sen evinde seyredeceksin diye kulübünden de çalıyorsun. Bu iş bana göre net olarak cezalandırılması lazım. Marketten bir şey çalmadan farkı yok. Cezaların caydırıcı olması lazım. Hapis cezası değil ama para cezası olması lazım. Korsan yayın izleyen, gitsin arada sağdan soldan bir şey çalsın, aynı suç" sözleriyle gündem olmuştu.