Ekonomi

Maaş artışları buhar oldu!

"Yetkililerin, memur ve emekliler üzerinde oluşan ekonomik yaraları sarması en öncelikli konu olmalıdır"

04 Nisan 2024 07:45

Bu yılın ilk üç ayında kaydedilen %15.06'lık enflasyon oranı, ocak ayında yapılan zammı aştı. Bu durum, belirli bir kesim için şu an itibarıyla 0.6 puanlık bir enflasyon farkının oluştuğunu gösteriyor. Ayrıca, enflasyonun temmuz ayında yapılacak ikinci zam öncesine kadar maaşları eritmeye devam etmesi bekleniyor. Kamu sektöründe yaklaşık 1 milyon işçiye kamu çerçeve protokolü kapsamında bu yılın ilk altı ayı için %10 zam yapıldı. Bu grup için enflasyon farkı şimdiden 5.06 puana ulaştı.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın aktardığına göre, Seçimlerde en belirleyici unsurun ekonomik gerçekler olduğuna dikkat çeken Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, şu konulara dikkat çekti:

"Refah payı eklenmeli"

“Yıllık enflasyonun yüzde 80’lere tırmanmasının beklendiği ortamda yüzde 15 maaş zammı kamu çalışanlarının ekonomik yıkımı anlamına gelecektir. Bu nedenle ilave ek ödeme emekli maaşlarına yansıtılmalı, çalışanlara refah payı verilmeli, enflasyon farkı maaşlara aylık yansıtılmalı. Bu dakikadan itibaren yetkililerimizin memur ve emekliler üzerinde oluşan ekonomik yaraları sarması en öncelikli konu olmalıdır.”