Dünya

Louisiana'da sis nedeniyle 158 araçlık zincirleme kazada yedi kişi öldü

24 Ekim 2023 12:47

T24 Dış Haberler

Yetkililer, güney Louisiana bataklık yangınlarından çıkan yoğun sisin toplam 158 aracın dahil olduğu zincirleme bir araba kazasına neden olmasıyla yedi kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Louisiana eyalet polisi yaptığı basın açıklamasında, ilk müdahale ekiplerinin kaza mahallini temizlemeye ve mağdurları aramaya devam etmesiyle 25 kişinin yaralandığının tespit edildiğini ve ölüm sayısının artabileceğini söyledi. Vali John Bel Edwards, kan bağışçıları için bir çağrı yayınladı. 

Kazadaki sürücülerin arasında yer alan 41 yaşındaki Christopher Coll, diğer sürücülerin yardım çağırdığını, çarpan arabaların ve patlayan lastiklerin seslerini duyduğunda duman kokusu almaya başladığını söylerken, yolcu kapısını tekmeleyerek araçtan çıktıktan sonra diğerlerine yardım ettiğini anlattı.

Manchac topluluğu yakınındaki I-55 üzerinde trafik her iki yönde de kilometrelerce aksadı. Kaza, Pontchartrain Gölü Geçidi'nin zaman zaman kapanmasına da neden oldu. Pontchartrain ve Maurepas gölleri arasındaki bataklık ve açık suların üzerinden geçen yüksek I-55 üzerindeki kaza mahallinde mahsur kalan sürücüleri taşımak için okul otobüsleri çağrıldı. Öğle saatlerinde eyalet polisi olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bir aracın otoban korkuluğunun üzerinden suya uçtuğunu, ancak sürücünün yara almadan kurtulduğunu söyledi. 

Eyalet polisi, tehlikeli sıvı taşıyan bir tanker kamyonunun, tankın tehlikeye girdiğinin tespit edilmesinin ardından boşaltıldığını söyledi. Polis, ilk müdahale ekiplerinin tanker kaldırıldıktan sonra araçları yeniden değerlendireceğini ve "başka ölümlerin de tespit edilmesinin mümkün olduğunu" açıkladı.

Ulusal Hava Durumu Servisi, bölgede çok sayıda sulak alan yangını yaşandığını söyledi. Yangınlardan çıkan duman sisle karışarak bir "süper sis" oluşturdu. Ajansa göre sis kalktıkça görüş mesafesi arttı. Ancak hafta sonu New Orleans bölgesinde dumanının görülebildiği ve kokusunun alındığı bataklık yangınlarının ne kadar süreceği belli değil. 

New Orleans ve yakınındaki birçok okulda duman ve sis nedeniyle derslerin iptal edildiği ve açılışların geciktiğini bildirildi. Sis yoğunluğundan ötürü New Orleans'ın doğusunda ve Mississippi Nehri'nin batı yakasındaki Cezayir mahallesinde ücretsiz maskelerin alınabileceği yerler halka duyuruldu.