Dünya

Londra'daki iklim protestocularına destek veren duvar resmini Banksy'nin çizdiği düşünülüyor

Resmin yanında "Bu andan itibaren umutsuzluk sona eriyor ve taktikler başlıyor" ifadeleri yer alıyor

27 Nisan 2019 12:20

T24 Dış haberler

Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'da "Extinction Rebellion" grubu tarafından düzenlenen iklim protestolarına bir duvar resmi ile destek verdiği düşünülüyor. Birçok basın organı grubun günlerce kamp yaptığı Marble Arch'da görülen duvar resminin Banksy tarafından yapılmış olabileceğini ifade etti. 

Banksy tarafından yapıldığı düşünülen duvar resminde elinde "Extinction Rebellion" grubunun amblemini tutan ve yeni ekilmiş bitkinin yanında oturan bir çocuk görülüyor. Bu andan itibaren umutsuzluk sona eriyor ve taktikler başlıyor".

Evening Standard gazetesine konuşan mezatçı Andrew Tetley, "Kesinlikle Banksy tarafından yapılmış diyebiliriz" dedi.

AFP'ye konuşan 53 yaşındaki sokak sanatı hayranı Lindsey Solomons ise "Daha Banksy olduğu doğrulanmadı ama hepimiz çok heyecanlıyız. Bence mesaj çok açık, eğer gezegenimiz için bir şey yapmazsak kendimiz çaresiz bir durumda bulacağız. Resim bu mesajı çok güzel bir şekilde vermiş" diye konuştu.

Geçen haftalarda "Extinction Rebellion" grubu Londra'da çok büyük çevre protestoları düzenlemişti. AFP'nin aktardığına göre bu protestolar sebebiyle Londra'da bazı bölgelerde hayat "durdu". Protestolar sırasında bin 130 kişi gözaltına alındı ve 69 kişi hakkında şikayetçi olundu.