Dünya

Londra'da iklim aktivistleri SUV tipi araçların lastiklerini indiriyor

"Güvenli değiller, iklime zarar veriyorlar, çok büyükler ve Londra'da bulunmaları kabul edilemez"

16 Mart 2024 12:02

T24 Dış Haberler

Londra'da kendilerini "Lastik Söndürücüler" olarak adlandıran iklim aktivistleri, SUV tipi araçların lastiklerini indiriyor. 

Grup, eylemlerini "Genellikle bir grup halinde geceleri dışarı çıkıyoruz ve maş fasulyesi gibi çok basit bir ekipmanla bunu sübabın içine itiyoruz ve lastiği indiriyoruz. Sonra da cipin ön camına bunu neden yaptığımızı açıklayan bir broşür bırakıyoruz" sözleriyle anlattı. 

SUV tipi benzinli araçların iklim krizine katkıda bulunduğunu söyleyen aktivistler, "Güvenli değiller, iklime zarar veriyorlar, çok büyükler ve Londra'da bulunmaları kabul edilemez" açıklamasında bulundu. 

Eylemlerinin amacını anlatan aktivistler, "Biz de bu araç sahiplerine basitçe diyoruz ki, sorumluluğu siz alın. Bu tür arabaları satın almayın" dedi. 

SUV'lara yöneltilen suçlamalar arasında büyük boyutları nedeniyle iklim değişikliğini daha da kötüleştirdikleri, daha fazla hava kirliliği yaydıkları, daha fazla yol alanı kapladıkları ve yayalar için daha tehlikeli oldukları yer alıyor. Ancak otomobil alıcıları bu araçlara giderek daha fazla ilgi duyuyor gibi görünüyor.