Gündem

Liderlerden Kahramanmaraş depremi mesajları: Bu felaketten en az hasarla çıkmak için milletimizle beraberiz

06 Şubat 2023 06:36

Kahramanmaraş'ta meydana gelen, birçok ilde hissedilen ve can kayıplarının olduğu 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından siyasi liderlerden mesajlar geldi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çok sayıda ilden de hissedilirken, bölge illerde yıkımlar yaşandı. Siyasi liderler, artçıların sürdüğü ve can kayıplarının olduğu depreme ilişkin açıklamalar yaptı.

TIKLAYIN | Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem | Uluslararası yardım çağrısı yapıldı!

Erdoğan: Tüm kurumlarımız çalışmalara hızla başlamıştır

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu "

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir.

Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır.

Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Kılıçdaroğlu: Tüm gücümüzle milletimizin yanındayız  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, depreme ilişkin şu mesajı paylaştı: "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu felaketi en az hasarla atlatmak için dua ediyoruz. Tüm gücümüzle milletimizin yanındayız.

Yaşanan bu felaketi bir an önce atlatmak ve arama kurtarma faaliyetlerine katılmak için, başta Büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere, tüm gücümüzle hazırız. Dayanışma içinde olacağız, birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı hep beraber saracağız.

Deprem bölgesinden maalesef acı haberler art arda geliyor, yüreğimiz dağlanıyor… Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!"

Meral Akşener: Rabbim milletimizi her türlü felaketten korusun

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şu paylaşımda bulundu: "Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerimizde de hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Enkaz altındaki vatandaşlarımıza bir an önce sağ salim ulaşılması için dua ediyorum. Rabbim milletimizi her türlü felaketten korusun…"

Akşener, gazetecilere yaptığı açıklamada da, "Bugün devletimizin sesini duyma günümüz. Çeşitli yerlerinden dola çıkmış ekiplere kolaylıklar diliyorum. Deprem bölgesinde 10 ilimiz zarar gördü etkilendi oralarda çalışan ekiplerimize kolaylıklar diliyorum. İl ve ilçe başkanlarımızdan sürekli bilgi alıyoruz. Arkadaşlarımızı bu şehirlere görevlendirdik. Bugün devletin sesini duyma günümüz, bugün hepimizin susma günü. Allah yardımcımız olsun. İzmit depreminden biliyorum, gürültülerle gittiğiniz zaman o dikkat sizin üzerinize ekiliyor. Belki birçok şeye engel olma ihtimaliniz oluyor. Arkadaşlarımız gidiyor elbette ben de gideceğim ama saati zamanı onlar söyleyecek. Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın milletimize" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu: Bu felaketten en az hasarla çıkmak için milletimizle beraberiz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, "Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, kurtarılmayı bekleyenler için dua ediyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışma ile bu felaketten en az hasarla çıkmak için milletimizle beraberiz." ifadelerini kullandı.

Buldan: Dayanışmayı büyüterek yaralarımızı saralım

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından; “Depremden etkilenen yurttaşlarımıza büyük geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Acımız çok büyük, yüreğimiz deprem bölgesinde. Dayanışmayı büyüterek yaralarımızı saralım” açıklamasını yaptı.

Demirtaş: Bugün dayanışma zamanıdır

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bugün dayanışma zamanıdır. Yaralarımızı dayanışmayla saracağız. Çok çok üzgünüz. Hepimiz enkaz altındayız. Büyük geçmiş olsun, başımız sağ olsun. Aklımız, kalbimiz, ruhumuz sizinle. Allah'a emanet olun." paylaşımın yaptı. 

Destici: Alperen Arama Kurtarma ekiplerimiz bölgeye sevk edildi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle parti görevlilerini ve mensuplarını arama-kurtarma çalışmalarına destek olmaya ve kan bağışında bulunmaya çağırdı. Destici, yaptığı yazılı açıklamada, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, şunları kaydetti:

"Başta depremden etkilenen bölgelerimiz olmak üzere ülkemize ve milletimize geçmiş olsun. Depremden etkilenen tüm il-ilçe parti ve ocak başkanlarımız ile iletişim halindeyiz. Alperen Arama Kurtarma ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiş olup, genel başkan yardımcılarımız ve Alperen Ocakları Genel Merkez yöneticilerimiz başkanlığındaki heyetlerimiz de bölgeye hareket etmiştir.

Ayrıca, Büyük Birlik Partisi ve Alperen Ocakları olarak tüm teşkilat görevlilerimizi ve mensuplarımızı depremden etkilenen bölgelerimizde AFAD ve ALPKURT koordinesinde gönüllü olarak arama-kurtarma çalışmalarına destek olmaya ve özellikle kan bağışında bulunmaya davet ediyorum."

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Bu felaketin üstesinden gelebilmemiz için devlet ve millet dayanışmasını en üst seviyede göstermeliyiz

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: 

"Bugün yaşanan deprem felaketinin ağır neticeleri ortaya çıktıkça acımız ve hüznümüz artıyor. Bu felaketin üstesinden gelebilmemiz için devlet ve millet dayanışmasını en üst seviyede göstermeliyiz. Vatandaşlarımızın acısını paylaşıyor, bu kış kıyamette arama ve kurtarma çalışmaları yapan görevlilerimize kolaylıklar diliyorum.

Bugün yaşanan deprem felaketinin ağır neticeleri ortaya çıktıkça acımız ve hüznümüz artıyor. Bu felaketin üstesinden gelebilmemiz için devlet ve millet dayanışmasını en üst seviyede göstermeliyiz."

 

Vatandaşlarımızın acısını paylaşıyor, bu kış kıyamette arama ve kurtarma çalışmaları yapan görevlilerimize kolaylıklar diliyorum