Politika

'Lider kadrosu değişmeli' diyen Tezcan'a CHP'li Çapan'dan yanıt

27 Haziran 2023 16:30

CHP’li Çetin Çapan, CHP'de 12 yıl kesintisiz vekil, 11 yıl genel başkan yardımcılığı yapan Bülent Tezcan'ın görevden alınmasının ardından ortaya çıkan "değişim" çıkışına tepki gösterdi.

CHP'de ‘değişim’ çağrısı yapan Tezcan’a tepki gösteren CHP’li Çetin Çapan, “Partiyi bugünkü duruma getiren sorunların kaynağı olanların, aynı zamanda bu sorunların çözümü olamayacaklarını" vurguladı. Partinin gerçek anlamda ilerleyebilmesi için sorunların kökenine inilmesi gerektiğini belirten Çapan, bu sorunların ancak ve ancak gerçek bir değişimle çözülebileceğini dile getirdi.

“Derdi belediye başkanlığını satmak olanlar siyasi ahlaksızlığın kitabını yazıyor" 

Çapan, parti içindeki bazı kişilerin Genel Merkez'de bulunarak partinin geleceğiyle ilgili kararlar almaya çalıştığını ifade etti. Onlara "derdi parti olanlar" diyen Çapan, bu kişilerin parti içindeki sorunları çözmek için yeterli iradeye ve çözüm odaklılıkla hareket etme yeteneğine sahip olmadıklarının altını çizdi.

Çapan, "belediye başkanlığı satmak" amacı güden kişilerin ise siyasi ahlaksızlığın kitabını yazdıklarını savundu. Partinin temel değerlerinden uzaklaşan kişilerin, siyasi menfaatleri için partiyi feda etmeye hazır olduklarını söyleyen Çapan, bu tür ahlaki erozyonun parti içinde ciddi bir sorun olduğunu belirtti.

“Değişim partinin gövdesine kene gibi yapışan parazitleri ayıklamakla başlayacak" 

Çapan, parti içindeki sorunların çözümünde daha ileri adımlar atılması gerektiğini ifade ederek, yeniden güçlü ve etkili bir siyasi aktör olabilmesi için gerçek bir değişimin şart olduğunu vurguladı.

Çapan, Kılıçdaroğlu’nun Mart 2022’de Tezcan'ı Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atadığında ise ‘değişim’den hiç söz etmediğine dikkat çekerek “Değişim siyaset simsarlarını, partinin gövdesine adeta kene gibi yapışan parazitleri ayıklamakla başlayacak” dedi.