Dünya

Liberya'da petrol tankeri patladı: En az 40 ölü

29 Aralık 2023 08:28

T24 Dış Haberler

Batı Afrika ülkesi Liberya'da bir yakıt tankerinin patlaması sonucunda 40'tan fazla insan öldü ve onlarca kişinin vücudunda ciddi yanıklar meydana geldi. 

Görgü tanıklarına göre petrol dolu bir dorse taşıyan TIR'ın devrilmesinin arından insanlar, aracın çevresinde toplandı. Totota'da yolun kenarındaki bir hendeğe düşen araca tırmananlar, sızan petrolü almaya çalıştı.

AFP'ye konuşan Aaron Massaquoi isimli bir bölge sakini, "Bazıları çelikle vurarak tankerde delikle açmaya çalışıyorlardı" dedi. 

Massaquoi, "İnsanlar kamyonun etrafındaydı ve şoför onlara sızan yakıtı alabileceklerini söyledi" diye konuştu.

"Şoför öte yandan onlara tankerin tepesine çıkmamalarını ve tankere vurmayı bırakmalarını söyledi" derken, "Bazı insanlar tornavida ile tankeri delmeye çalıştı" aktarımında bulundu. 

Liberya'nın baş tıbbi yöneticisi, ölü sayısını tespit etmekte zorlandıklarını, çünkü yanan cesetlerin tanınmaz hale geldiğini belirtti. Yetkili, AFP'ye yaptığı açıklamada kapı kapı gezip kayıpları belirlemeye çalıştıklarını söyledi. 

Dünyanın en yoksul 10. ülkesi olan Liberya'da 5 milyon nüfusun yarısından fazlası ağır yoksulluk şartlarında yaşıyor.

Devlet Başkanı ve eski AC Milan forveti George Weah, aileleri için bir başsağlığı mesajı yayımlarken, şu ana kadar 40'ten fazla ölünün tespit edildiğini bildirdi.