T24 Podcast

Leyla Emeç Tavşanoğlu: Medya ve siyasette kadınlar dişleriyle tırnaklarıyla tutunmuş olsalardı, bugün başka yerlerde olurlardı

Gazeteci Leyla Emeç Tavşanoğlu’nun konuk olduğu, ‘Yayınlanması Kaydıyla’ podcast serisinin yeni bölümü yayında

28 Temmuz 2022 08:37

T24 ve Podbee Media ortak yapımı ‘Yayınlanması Kaydıyla’ podcast serisinin yeni bölümünde Hazal Sipahi’nin konuğu gazeteci Leyla Emeç Tavşanoğlu’ydu. 

Köklü bir gazeteci ailenin en küçük çocuğu olan Leyla Emeç Tavşanoğlu ile babası Selim Ragıp Emeç’in sahibi olduğu Son Posta gazetesini; Türk Haberler Ajansı’nda gazeteciliğe başlayışını; ağabeyi Aydın Emeç’in kurucu ortakları arasında yer aldığı E Yayınları’nda çevirmenliğe adım atışını; Babıali’de kadın olmayı; ajans haberciliğini; ağabeyi Çetin Emeç’in genel yayın yönetmenliği yaptığı Hürriyet’te çalıştığı süreci; kısa süren Güneş gazetesi macerasını; 30 yıl boyunca çeşitli kademelerinde çalıştığı Cumhuriyet dönemini; Çetin Emeç suikastini; Fethullah Gülen ile Pensilvanya’da görüşmesini; Cumhuriyet’ten ayrılışını ve Muhalif’teki dijital habercilik deneyimini konuştuk. 

Türkiye medyasının çeşitli kesimlerinden kişilerle meslek hayatlarındaki inişler, çıkışlar, önemli olaylar, bildiklerimiz ama özellikle de bilmediklerimize dair derinlemesine söyleşilerin yer aldığı ‘Yayınlanması Kaydıyla, tüm podcast platformlarında:

Leyla Emeç Tavşanoğlu kimdir? 

Tavşanoğlu, gazeteciliğe 1969'da Türk Haberler Ajansı'nın dış haberler servisinde başladı. United Press International ve Reuters'in İstanbul bürolarında görev aldı. Hürriyet ve Güneş gazetelerinde çalıştı.

1985 yılında girdiği Cumhuriyet gazetesinin çeşitli kademelerinde görev yaptı. 1992’de Cumhuriyet için köşe yazıları ve söyleşiler kaleme almaya başladı. 

1994 ve 1998 yılları arasında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin genel sekreterliğini, 1998 ve 2002 yılları arasındaysa dış ilişkilerden sorumlu genel sekreterliğini yaptı. 

Birisi Türk-Yunan ilişkileri ve Kıbrıs sorununu konu alan, diğeri de Ortadoğu'ya ilişkin söyleşilerini içeren iki kitabı yayınlandı. 

2015’teki yönetim değişikliğinden sonra Cumhuriyet gazetesiyle yolları ayrıldı. 

Ardından Yurt gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 

Esra Tüzün tarafından kaleme alınan Manşet Yalısının Kızı isimli biyografi kitabı 2016’da yayınlandı. 

Türkçe kültüre çok sayıda çeviri kitabı kazandıran Tavşanoğlu, aynı zamanda Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Ödülü sahibi. 

Güncel olarak, ağırlıklı dış politikaya dair kaleme aldığı köşe yazıları yayın kurulunda da yer aldığı Muhalif’te okuyucu ile buluşuyor.